Početna BiH Do kraja avgusta promjenljivo, evo kakve nas temperature očekuju

Do kraja avgusta promjenljivo, evo kakve nas temperature očekuju

Do kraja avgusta prognozira se promjenljivo vrijeme. Izmjene stabilnih perioda od po dan ili dva i povremenih slabih padavina obilježiće narednih petnaest dana, prognoziraju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Do 26. avgusta prognozirane temperature vazduha kretaće se u Bosni od 10 do 15, u Hercegovini oko 18 stepeni Celzijusa, a očekivane dnevne temperature u Bosni između 26 i 31, u Hercegovini do 35 stepeni.

Od 26. avgusta pa do kraja mjeseca izgledan je blagi porast temperatura. Očekivene minimalne vrijednosti u Bosni kretaće se između 14 i 19, u Hercegovini oko 24 stepena, a maksimalne u Bosni do 35 u Hercegovini do 38 stepeni.

U nedjelju, 21. avgusta, u Bosni i sjeveru Hercegovine će prevladavati oblačno vrijeme povremeno sa slabom kišom ili prolaznim jačim pljuskom, prognoza je Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U većem dijelu Hercegovine biće sunčanije uz umjerenu naoblaku, a u drugoj polovini dana lokalni pljuskovi su mogući na istoku i jugoistoku Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Očekivana najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između 14 i 19 stepeni, na jugu zemlje do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između 19 i 25 stepeni, na jugu zemlje do 30 stepeni.

Prvog dana naredne sedmice prevladavaće oblačno vrijeme, djelimično vedro na jugu zemlje. Kako je prognozirano, još uvijek nestabilno s kišom i lokalnim pljuskovima. Očekuje se slab vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža očekivana jutarnja temperatura većinom između 13 i 18 stepeni, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura biće uglavnom između 19 i 25, na jugu zemlje do 30 stepeni.

U utorak će se u većem dijelu BiH zadržati oblačno, sunčanije se očekuje na jugu zemlje. Slabije kiše ili lokalnog pljuska može biti u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne i u Hercegovini. Grmljavina je moguća u istoku i jugu Hercegovine. Vjetar će biti slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između 19 i 24, na jugu zemlje do 30 stepeni.