Početna Vijesti DNS se raspada i u Prijedoru: Ivić na Skupštini ,,opleo” po kriminalnom...

DNS se raspada i u Prijedoru: Ivić na Skupštini ,,opleo” po kriminalnom poslovanju Predraga Starčevića?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Ja i ti imamo veliki problem… Uvijek sam odrađivao kad je trebalo… Ko je naredio? Marko? E, je*aću mu ja mater! Ovo su dijelovi telefonskog razgovara domaćeg biznismena i poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske koji je začinjen sočnim psovkama, prijetnjama i otvorenim  ucjenama.

Nakon što je portal Capital prošle sedmice objavio razgovor Predraga Starčevića i Duška Ivića, dojučerašnjih partijskih kolega danas je u NSRS poslanik Duško Ivić postavio pitanje Ministru zdravlja o saznanjima o nelagalnosti u poslovanju apoteka ,,Medikus”, a čiji je vlasnik Predrag Starčević.

Predrag Starčević u čijem su porodičnom vlasništvu prijedorske apoteke „MEDICUS“ prijetio je narodnom poslaniku i predsjedniku Demokratskog narodnog saveza (DNS) Dušku Iviću i Marku Paviću, jer je o njegovom biznisu postavljeno pitanje u Narodnoj skupštini RS. Ivić je pitanje, prema sopstvenom priznanju, postavio po Pavićevom naređenju, a Starčeviću poručio da „sjedne sa šefom pa to završi“. Ovo potvrđuje snimak telefonskog razgovora koji je u posjedu portala CAPITAL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snimak dokazuje javnu tajnu o kojoj je malo ko spreman otvoreno govoriti – u ovoj zemlji sprega biznismena i političara jaka je dok traje međusobna podrška, a ucjene i prijetnje počinju kad jedna strana prestane sa pružanjem usluga i stavi se na raspolaganje konkurenciji.

Pad DNS-a u Prijedoru

Predrag Starčević je kao kadar DNS-a izabran u skupštinu grada Prijedora na posljednjim lokalnim izborima koji su održani 2016. godine.

Prva scena rata počinje kad je u februaru ove godine pomutio planove DNS-u i zajedno sa drugim odbornikom DNS-a Duškom Miletićem glasao protiv prijedloga DNS-ovog gradonačelnika Milenka Đakovića da se odgodi sjednica Skupštine.

Bio je to crveni alarm o kojem su detaljno izvještavali mediji, jer je najavio kraj neprikosnovene vladavine Marka Pavića u Prijedoru, a nakon prethodnog sukoba sa decenijskim koalicionim partnerom Miloradom Dodikom poslije opštih izbora. To je bio prvi put da neko od odbornika DNS-a glasa mimo odluka Kluba odbornika.

Đaković se nije libio da za to optuži SNSD koji „djeluje na ljude iz raznih uglova, ponudama i svim onim što smatraju da treba da bi se promijenila skupštinska većina“.

Tu nije bio kraj, jer Starčević i Miletić sa još dva odbornika DNS-a u martu definitivno napuštaju stranku pravdajući to „neslaganjem sa politikom rukovodstva stranke“.

ASHA prodaja vozila