Početna BiH DNS primio novi udarac od Milorada Dodika i njegovog SNSD-a

DNS primio novi udarac od Milorada Dodika i njegovog SNSD-a

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za SNSD je prihvatljiv onaj prijedlog za ministra iz DNS-a u Savjetu ministara BiH koji može obezbijediti glas u Predstavničkom domu parlamenta BiH, saznaju “Nezavisne” od visokorangiranog izvora u toj stranci.

Kako nam je rečeno, DNS bi danas trebalo da održi sjednicu najviših organa na kojoj će biti odlučeno o imenu kandidata. Izvor u SNSD-u ističe da bi u slučaju prihvatanja kandidata koji ne može obezbijediti dovoljno glasova u parlamentu BiH mogla biti dovedena u pitanje i većina koju sada čine stranke okupljene oko SNSD-a.

Lider DNS-a Marko Pavić izjavio je ranije za “Nezavisne” da Draško Aćimović ostaje kandidat DNS-a za ministra za ljudska prava i izbjeglice jer su tako, kako kaže, odlučili organi stranke, te najavio da će DNS napustiti određeni broj funkcionera koji sebe, kako kaže, vide u nekom biznisu preko funkcija u stranci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpredsjednik DNS-a Nenad Nešić u petak je dostavio Zoranu Tegeltiji, predsjedavajućem Savjeta ministara ime još jednog kandidata iz DNS-a iz reda ostalih za poziciju ministra za ljudska prava i izbjeglice, a riječ o Mlađenu Božoviću, iz Istočne Ilidže, koji se izjašnjava kao Crnogorac.

(Nezavisne)

ASHA prodaja vozila