Početna Sport Đoković o sezoni na izmaku, saradnji sa Ivaniševićem i borbi za ATP...

Đoković o sezoni na izmaku, saradnji sa Ivaniševićem i borbi za ATP tron

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novak Đoković, samo nedelju dana pošto je izgubio prvo mjesto na ATP listi od Rafela Nadal, ima priliku da se do narednog ponedjeljka, 18. novembra vrati na tron.


A za to mu je potrebno da se poklope određene stvari, prije svega, kod njega i Rafaela Nadala, koji je na završni masters u Londonu doašo sa 640 poena prednosti.

– Sezona je odlično krenula osvajanjem Australijan opena, i kada ona tako krene, dobijete krila. Potom sam se mučio sa formom i tek u Madridu sam počeo da igram vrhunski tenis, što se vidjelo na Vimbldonu – rezimirao je 2019. Beograđanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je rekao, mala povreda ga je zaustavila na US Openu, ali je ipak zadovoljan do sada urađenim.

– Osvojio sam po povratku na teren Tokio, pa Pariz tako da sam zadovoljan – pojasnio je Nole.

Tokom 2019. u njegovom štabu je došlo do promjene te je mjesto umornog Marjana Vajde zauzeo Goran Ivanišević, koji sada više vemene provodi sa drugim reketom svijeta.

– Goran je neko koga mnogo poštujem, ugledao sam se u njega kao mali. Rođeni smo u istoj zemlji, Jugoslaviji. Sjećam sam da sam ga gledao na TV-u i san mi se ostvario sa 12 godina, kada sam ga vidio na treningu kod Nikija Pilića. Ispostavilo se da je nakon toga osvojio onaj čuveni Vimbldon. Drago nam je što smo krenuli u saradnju. On je radio šta i ja, zna kako je takmičiti se na najvišem nivou i u veoma je dobrom odnosu sa Vajdom, što je mnogo važno. Donose mi mnogo mudrosti, ali i jednostavnosti – smatra Đoković.

Na završnom mastersu sezone u Londonu će se, kao i prije tri godine između Endija Marija i Srbina, voditi bitka za prvo mjesto. S tim što je Novak sada lovac, a lovina je Španac.

– Borba za prvo mjesto je velika motivacija. Moje je da radim najbolje što mogu, kao i svi drugi. Stvaranje istorije tenisa je privilegija. Ovaj turnir će odlučiti između Nadala i mene. Trijumfom u Parizu sam podigao samopouzdanje, ali ne zavisi sve od mene, već i od Rafe. Mora od početka da se krene svom snagom, jer igrate protiv osam najboljih tenisera današnjice – zaključio je Đoković, koji je i prvi favorit turnira u Londonu.

Nole u boj kreće sutra, od 15 časova, protiv Italijana Matea Beretinija.

Agencije

ASHA prodaja vozila