Početna Sport Đoković: Idem na olimpijsko zlato, pa ću onda razmišljati o Njujorku

Đoković: Idem na olimpijsko zlato, pa ću onda razmišljati o Njujorku

Najbolji teniser svijeta Novak Ðoković izjavio je da želi zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju i da godinu kruniše trijumfom na US openu u Njujorku.

Ðoković je u intervjuu agenciji MINA istakao da je patriotizam presudio da donese odluku o nastupu na OI u Tokiju.

“Osećaj kada predstavljaš svoju državu na najvećoj smotri u istoriji sporta je nezamenljiv. Olimpijske igre su nešto posebno”, izjavio je Ðoković u intervjuu za agenciju MINA.

On je naveo da se osjeća lijepo, ispunjeno da je pun samopouzdanja zbog pobjeda koje je nanizao u posljednjih nekoliko mjeseci.

“Nadam se najboljem u Tokiju, idem na zlato. Cilj mi je da se dokopam medalje, nadamo se zlatne. Idem na zlatnu medalju, to nije tajna. Onda ću razmišljati o Njujorku, da pokušam da kompletiran sve”, rekao je Ðoković.

Komentarišući dosadašnji tok sezone, on je istakao da je ona već jednako uspješna, kao najuspješnije sezone, koje je do sada imao u karijeri.

“Osvojiti tri grend slema je za mene bio vrhunac u tim najboljim sezonama 2011. i 2015. godine. Ove godine sam već osvojio prva tri grend slem turnira. Ostaje US Open u Njujorku i Olimpijske igre. To su dva najveća cilja do kraja sezone. Kao što rekoh naporno jeste, ali zbog niza pobeda koje imam samouveren sam i imam samopouzdanja”, zaključio je Ðoković.

Tanjug