Početna BiH Đoković dobio plac na Jahorini

Đoković dobio plac na Jahorini

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupština opštine Pale dala je saglasnost za izradu studije o tehničkoj izvodljivosti i ekonomskoj opravdanosti snabdijevanja Pala prirodnim gasom kroz realizaciju projekta magistralnog gasovoda Sarajevo – Goražde, te dodijelila plac srpskom teniseru Novaku Đokoviću na Jahorini.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je novinarima da je priča o gasifikaciji ušla u početnu fazu, da će studija biti rađena zajedno sa preduzećima “Gas promet” iz Pala i “BH gas” iz Sarajeva s obzirom na to da je u toku inicijativa za dovođenje gasa u Goražde.

“Mi imamo tu šansu koju vidimo jer prolaskom prirodnog gasa kroz Pale, odnosno tranzitnog voda možemo da se priključimo i koristimo gas za grijanje domaćinstva. Najvažnije je da ga koristimo kao ekološko gorivo za Jahorinu, a riječ je o kapitalnom projektu koji ne može biti brzo završen”, pojasnio je Jugović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On ističe da je cilj gasifikacija opštine Pale s obzirom na to da je Jahorina turistička planina, a u Palama će se baviti više turizmom nego teškom industrijom, tako da im je gas koji je ekološki čisto gorivo neophodan.

Prema njegovim riječima, odbornici su jednoglasno usvojili odluku o dodjeli zemljišta površine oko 400 metara kvadratnih najboljem teniseru svijeta Novaku Đokoviću. Plac se nalazi na atraktivnoj lokaciji na Jahorini preko puta polazne stanice gondola.

Jugović je podsjetio da se pored polazne stanice gondola nalazi i ski-staza koja nosi Novakovo ime.

“U dogovoru sa nadležnima iz Olimpijskog centra, Novakom i njegovim ocem, poklonili smo im zemljište na ovoj lokaciji, dok je na lokaciji koja je prvobitno trebalo da im bude dodijeljena predviđena izgradnja sportskog centra koji je neophodan jednoj planini poput Jahorine”, rekao je Jugović.

Srna

ASHA prodaja vozila