Početna Svijet Djevojčica platila obroke za 123 drugara iz škole koji nemaju novca

Djevojčica platila obroke za 123 drugara iz škole koji nemaju novca

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petogodišnja učenica osnovne škole u gradu Vista u Kaliforniji prikupila je dovoljno novca da plati dug za školske obroke čak 123 učenika u njenoj školi, prenosi “CNN”.

Kejtlin Hardi, učenica predškolskog programa u osnovnoj školi “Breeze Hill”, načula je da njeni roditelji pričaju o finansijskim poteškoćama s kojima se učenici suočavaju.

“Počela je da postavlja puno pitanja i pokušala sam joj objasniti da ponekad ljudi nemaju toliko sreće i da moramo pokušati biti ljubazni i pomoći kada možemo”, rekla je njena majka Karina Hardi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je Kejtlin odlučila da 8. decembra postavi štand i tokom cijelog dana je prodavala kakao, kolače i jabukovaču. Kejtlin i njena mama donirale su prikupljenih 80 dolara na račun više od 100 učenika u njenoj osnovnoj školi.

Djevojčica je to učinila nadajući se da će i drugi učenici moći sebi priuštiti ručak i užinu.

“Kada to nije slučaj, krče im crijeva”, opisala je Kejtlin.

“Svi su vrlo ponosni i sretni, i sada mnogi drugi učenici već smišljaju načine kako i oni mogu pomoći”, rekla je direktor škole Lori Higli.

“To pokazuje da jedan mali, ljubazni čin petogodišnjakinje može biti velik i pokrenuti mnogo toga”, dodala je.

Kejtlin sada želi da prikupi dovoljno novca da isplati ne samo obroke učenika iz njene, nego i iz mnogih susjednih škola. Da bi joj pomogli u novoj misiji koja je dobila i svoj hashtag #KikisKindnessProject, drugi učenici i osoblje njene škole u subotu će otvoriti veliki štand i prodavati kakao i peciva kako bi prikupili što više novca.

A nakon što svi računi u cijelom okrugu budu isplaćeni, Kejtlin će prikupljenim novcem podržati školske programe koji bi u suprotnom bili ugašeni zbog smanjenog proračuna.

“Smisao je u ljubaznosti. Posebno u ovo vrijeme praznika jer kada uzmemo u obzir sve što se događa u svijetu, potrebno nam je malo više ljubaznosti”, rekla je Kejtlinina majka Karina, prenosi “Index.hr”.

Dental Studio Prijedor