Početna Pozitivne priče Dječak kome su ukrali maline, sprijateljio se sa sinovima čovjeka koji mu...

Dječak kome su ukrali maline, sprijateljio se sa sinovima čovjeka koji mu je pomogao

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjećate li se uplakanog dječaka Zuhdije kojem su ukrali kupine koje je prodavao pored ceste u Kladnju?

Nakon što je “Avaz” kontaktirao Selmira Šljivića, čovjeka koji je pomogao Zuhdiji, ova priča je dobila sretan kraj. Zuhdija Alić je postao simbol hrabrosti i mnogi ljudi su htjeli pomoći njemu i njegovoj porodici.

Juče je Selmir Šljivić ponovno posjetio porodicu Alić, ali ovoga puta nije došao sam. Sa sobom je poveo dvojicu sinova koji su sličnih godina kao i Zuhdija.

Na svom Fejsbuk profilu, Šljivić je objavio fotografiju Zuhdije sa svojim sinovima. U opisu piše da je Zuhdija i formalno postao član porodice Šljivić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, Selmir Šljivić je pomogao uplakanom dječaku Zuhdiji Aliću, jer su mu nepoznati muškarci ukrali kupine koje je prodavao na cesti.

– Vidio sam da dijete plače. Lijevom ručicom je pokrio uplakane oči, a u desnoj je držao kantice sa kupinama. Glava mu je bila pognuta. Ruke su mu se tresle.

– Pitao sam ga koliko koštaju te kupine, a rekao je 10 KM. Dao sam mu deset maraka i zamolio sam ga da prestane plakati, zatim sam izvadio još pet maraka i dao mu. Dječak mi je ponudio kupine, rekao sam mu da ja to ne želim, samo želim da on više ne plače. Onda sam se sjetio da u autu imam još neki sok i keks, dao sam mu i to – ispričao je za “Avaz” ranije Šljivić.

avaz.ba

ASHA prodaja vozila