Početna Prijedorski region Djeca povratnika u Sanskom Mostu otputovala na more

Djeca povratnika u Sanskom Mostu otputovala na more

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvaljujući Udruženju građana “Sana” iz Stare Pazove, pedesetoro djece iz srpskih povratničkih porodica s područja Sanskog Mosta provešće narednih deset dana na moru.

Djeca su danas otputovala s autobuske stanice u ovom gradu, a njihova krajnja destinacija je odmaralište Crvenog krsta Srbije pod nazivom “Risto Đorđević”, koje se nalazi u mjestu Baošići, u Crnoj Gori.

Prema riječima Branka Marjanovića, predsjednika pomenutog udruženja, ono okuplja Sanjane koji žive i rade u Staroj Pazovi, ali i drugim gradovima u Republici Srbiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Željeli smo nekako pomoći ljudima koji su se vratili i danas žive u Sanskom Mostu i odlučili smo se za ovu ideju. Podršku smo dobili od gradskih vlasti u Staroj Pazovi i Crvenog krsta Srbije. Organizovali smo humanitarnu akciju i tom prilikom je prikupljeno 12.000 eura. Odaziv je bio zaista veliki, a akciju su pomogli i brojni Sanjani koji su danas uspješni biznismeni i uspješni poslovni ljudi”, istakao je Marjanović.

Mališane su ispratili njihovi roditelji, kao i pravoslavni sveštenik Neven Marinković, koji je istakao kako ovaj gest povratnicima na ove prostore mnogo znači.

“Ovo je više od simbolike, posebno ako se ima u vidu da veliki broj povratnika u Sanskom Mostu danas teško živi i mnogi od njih nemaju mogućnost da svojoj djeci priušte ljetovanje i odlazak na more”, kazao je Marinković.

Predstavnici Udruženja “Sana” ističu kako je ovo prva, ali sigurno ne i posljednja ovakva akcija sa humanitarnim predznakom.

(Nezavisne)