Početna Prijedorski region Đaković obišao slovenačko preduzeće “Kolektor” u Prijedoru

Đaković obišao slovenačko preduzeće “Kolektor” u Prijedoru

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Prijedora, Milenko Đaković danas je obišao slovenačko preduzeće “Kolektor”, gdje je ujedno ozvaničen i početak praktične nastave za učenike Mašinske škole. Jedan od njih je Nikola Gligić, koji se školuje za alatničara. Praksa će mu, smatra, dobro doći.

– Nadam se da ću biti uspješan u svom zanimanju i da ću naći dobar posao. Zanimljivo mi je ovo – rekao je on.

Da postoji potražnja za alatničarima potvrdio nam je Nebojša Graćan, rukovodilac Odjeljenja za strateške projekte i edukaciju u preduzeću “Kolektor”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Oformili smo novo zanimanje u skladu sa potrebama današnje industrije, kako bismo afirmisali mlade da se više interesuju za zanimanje mašinstva – dodao je on.

U “Kolektoru” je danas bio i gradonačelnik Prijedora. Milenko Đaković smatra da je za svaku pohvalu to što Mašinska škola upisnu politiku usklađuje sa potrebama tržišta rada.

– Mašinska škola je u saradnji sa Gradom Prijedorom, Agencijom “PREDA” i međunarodnim organizacijama obezbijedila značajnu količinu opreme za obavljanje praktične nastave, tako da svi zajedno radimo na usklađivanju programa u školama – istakao je Đaković.

Ovim je ozvaničen početak rada “Kolektora” u Prijedoru. Ovo preduzeće trenutno zapošljava oko 40 radnika, a u planu im je proširenje proizvodnje, kao i nova zapošljavanja.

ASHA prodaja vozila