Početna Prijedorski region Đaković o industrijskoj zoni „Celpak“:„Od ledine do industrijskog kompleksa“

Đaković o industrijskoj zoni „Celpak“:„Od ledine do industrijskog kompleksa“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

-U industrijskoj zoni, koja je početkom prošle godine bila ledina, sad se gradi industrijski kompleks u kojem se očekuje, zajedno sa drugim zonama u Prijedoru, oko 700 radnih mjesta- istakao je nakon obilaska radova u zoni „Celpaka“ gradonačelnik Milenko Đaković. Sve nove objekte, a riječ je o četiri koji su u fazi izgradnje, povezuje i nova saobraćajnica.

-To je cesta 106. Sad nastavljamo njenu izgradnju i u drugom dijelu s namjerom da se to asvaltira, dovede vodovod , kanalizacija, električna energija .Na ovom području u prethodnih godinu dana izgrađene su i dvije trafo stanice- rekao je Đaković.

Osim novih i značajnijih zapošljavanja u planu je, kako kaže, i gradnja još nekoliko proizvodnih pogona. Ističe i pogodnosti koje gradska uprava nudi preduzetnicima i poslovnim partnerima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije svega ovdje je važno istaći da Prijedor izuzetno transparentno radi i da su to investitori prepoznali. I to je je glavni razlog zbog kojeg dolaze u Prijedor.Grad Prijedor pod povoljnim uslovima nudi i građevinsko zemljište i pomoć prilikom zapošljavanja novih radnika ali i srdačanost domaćina koja je privukla investitore – istakao je Đaković.

Mišo Reljić, savjetnik gradonačelnika za ekonomska pitanja, precizira da su svi ovi radovi počeli prije nekoliko mjeseci. Cesta 106, izvjesno je, biće završena do sredine juna, a uz nju su redom kompanija „Raki“ doo, „Edna metalworking“, potom kompanija“ CNC Power“ i posljednja u nizu „Roundliner“ doo. Kad se ovaj prostor izgradi tu bi, kako kaže Reljić, radilo oko 250 radnika. Tu je i kompanija „M&M Plastik“ i nova hala slovenačkog „Kolektora“. Planirana je i izgradnja nove ceste 104. Reljić napominje da se u Trnoplju gradi pogon „SB Lasera“, a u zoni Brezičana u toku je rekonstrukcija objekta koji je kupila „Kalcedonija“ i prijem radnika. Početak rada „Kalcedonije“ očekuje su u junu mjesecu kada bi i „Kolektor“ trebao ozvaničiti svoj rad.

Kozarski

ASHA prodaja vozila