Početna Prijedorski region Đaković: Lažne vijesti povećavaju uznemirenost građana

Đaković: Lažne vijesti povećavaju uznemirenost građana

????????????????????????????????????
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na području Prijedora do sada nije bilo pojave oboljenja od virusa korona, a Štab za vanredne situacije sastao se večeras da bi rad uskladio sa odlukom Vlade Republike Srpske o proglašenju vanredne situacije, izjavio je gradonačelnik Milenko Đaković i apelovao da pojedinci ne šire lažne vijesti na društvenim mrežama kojim šire paniku među građanima.

“Pojavljuju se na mrežama netačne ili lažne informacije i stvaraju zabune među građanima koji su i ovako opterećeni. Molim sve savjesne građane da to ne čine i da ne stvaraju dodatno uznemirenje i paniku”, rekao je Đaković na konferenciji za novinare nakon sjednice Štaba u Prijedoru.

On je pozvao građane da poštuju sve mjere Štaba i da vode računa o ličnoj higijeni i higijeni prostora u kojem borave.

Na pitanje da li će biti odgođena sjednica Skupštine grada najavljena za srijedu, kao što su to su učinili Banjaluka i druge lokalne zajednice, Đaković je najavio da će odluka o tome biti donesena sutra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Načelnik Higijensko-epidemiološke službe /HES/ Doma zdravlja Prijedor Milica Otković rekla je da je pod zdravstvenim nadzorom 195 lica, a 128 u kućnoj izolaciji, te da su svi bez simptoma.

“Molim osobe koje na granici dobiju rješenje o izolaciji da ne dolaze u Dom zdravlja nego da nam se obrate na broj telefona 052 238 104 gdje će dobiti uputstva”, navela je Otkovićeva.

Ona je dodala da bi HES sutra trebalo da dobije još dva telefonska broja i još osoblja budući da dnevno treba pozvati 323 pacijenta, pored novih pacijenata koji se svakodnevno javljaju.

“Tu su tri medicinske sestre, sutra očekujemo i četvrtu. Rade u dvije smjene od 8.00 do 20.00 časova. Imamo sličnu situaciju kao i prilikom poplava da, kada pričamo, a neko drugi nas zove, signal pokazuje zvono, a ne zauzeće i zato ljudi misle da se ne javljamo”, pojasnila je Otkovićeva.

Srna

ASHA prodaja vozila