Početna Svijet Direktorica online kladionice Bet365 u godini dana zaradila 323 miliona eura

Direktorica online kladionice Bet365 u godini dana zaradila 323 miliona eura

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Denise Coates, direktorica britanske online kladionice Bet365, zaradila je ove godine 323 miliona eura i postala najplaćeniji menadžer neke britanske kompanije, prenosi u srijedu BBC.

Suosnivačici kladionice Bet365 isplaćeno je 266 miliona eura plus dividende. To je veliki porast u odnosu na 220 miliona eura koliko je Coates zaradila prethodne godine.

Više je novaca dobila zbog rasta prihoda kompanije, i to u vrijeme kada se industrija suočava s kritikama zbog klađenja maloljetne djece, navodi BBC.

Vlasnici kompanije su Coates i članovi njezine obitelji, uključujući brata Johna koji je glavni izvršni direktor i oca Petera, predsjednika nadzornog odbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Coates je završila studij ekonometrije na Sveučilištu u Sheffieldu, nakon čega se zaposlila u očevoj kompaniji.

Prema istraživanju Sveučilišta u Cardiffu objavljenom u oktobru, dvije petine maloljetnih Britanaca u dobi od 11 do 16 godina kockalo se u protekloj godini.

Znanstvenici ističu da je to zabrinjavajući podatak, jer je većina oblika komercijalnog klađenja zabranjena onima ispod 18 godina.

U Bet365 kažu da su “su predani pružanju najvišeg nivoa zaštite igračima u industriji” i da će “prekinuti saradnju ako osjete da je rizik prevelik”.

Hina

ASHA prodaja vozila