Početna BiH Dio djelatnosti u RS počinje raditi od ponedjeljka

Dio djelatnosti u RS počinje raditi od ponedjeljka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić i predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija održali su danas, u Banjaluci, sastanak Glavnog koordinacionog tima.

Ocjenjujući da je trenutna epidemiološka situacija u Republici Srpskoj stabilna, Glavni koordinacioni tim razmatrao je mogućnost ukidanja pojedinih mjera ograničenja i zabrane, nakon 27. aprila 2020. godine.

Glavni koordinacioni tim preporučio je Republičkom štabu za vanredne situacije, da, nakon 27. aprila 2020. godine, svojim zaključkom omogući licima koja su navršila 65 godina i starijima izlazak iz svojih domova svakog radnog dana, u periodu od 7.00 do 10.00 časova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preporučeno je i da se, nakon 27. aprila, uz posebne mjere, dozvoli rad za šalter sale, trgovinske, zanatske i uslužne radnje manje po površini i manje rizične, te za dostavu i šaltersku prodaju termički pripremljene hrane, pod posebnim mjerama, bez posluživanja na licu mjesta.

Glavni koordinacioni tim preporučio je da se, uz posebne mjere, dozvoli rad i prodavnicama namještaja, radnjama sa informatičkom i telekomunikacijskom opremom, te uslužnim radnjama, kao što su auto perionice, vulkanizerske radnje, automehaničarske radnje, perionice tepiha, hemijske čistionice, uz sve propisane mjere zaštite.

Takođe, preporučeno je da se dozvoli rad muzejima i bibliotekama u vremenu od sedam do 19.00 časova, bez organizacije promocija, ili bilo kakvih javnih okupljanja i uz kontrolisan broj korisnika i poštivanje svih higijenskih mjera.

Glavni koordinacioni tim preporučio je Republičkom štabu za vanredne situacije da, u skladu sa epidemiloškom situacijom, kontinuirano obavještava javnost o planu i rasporedu ublažavanja i ostalih mjera, nakon 27. aprila 2020. godine, kao i o rasporedu djelatnosti kojim će biti omogućen rad u narednom periodu.

ASHA prodaja vozila