fbpx

Dijana Đuđić iz Prijedora slovenskom političaru mora isplatiti 450.000 eura

Dijana Đuđić iz Prijedora će Slovenskoj demokratskoj stranci (SDS) bivšeg premijera Janeza Janše morati isplatiti 450.000 eura. Ova 32-godišnjakinja isplatit će taj iznos u tri jednake rate po kamatnoj stopi od dva posto. Kamate će naplatiti nakon što stranka isplati glavnicu kredita.

Prva rata kredita navodno je već uplaćena na račun stranke.

Đuđić navodno ima firmu u malom slovenskom mjestu Spodnje Hoče, sa oko 2.000 stanovnika. Mediji nagađaju da je poznanica poreznog maga Roka Snežiča, iako ovaj Mariborčanin negira da ju je ikad upoznao.

Međutim, “isplivali” su dokazi da su putovali više puta u BiH, prvi put u aprilu 2017.godine, potom krajem septembra i početkom decembra.

List Večer navodi da je neuobičajeno da se slovenske političke stranke za kredite kojima će finansirati kampanju obraćaju stranim privatnim osobama i preduzetnicima, a ne domaćim bankama i donatorima. U nekim medijima su se pojavile i sumnje da se radi o pranju novca ili kršenju zakona o finansiranju političkih stranaka, koji ograničava apsolutne iznose kojima se stranke mogu zadužiti.

Avaz

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila