Digitalno društvo, bezbjedno korištenje digitalnih uređaja, te algoritamski način razmišljanja  sve je ono što učenici drugog razreda mogu da nauče iz novog predmeta Digitalni svijet. Kako za učenike tako je  i za nastavnike  ovaj predmet potpuna novina, i  svakodnevno zajedno uče nove detalje vezane za digitalne tehnologije.

,,Mi smo prije školske godine imali jedan, a kad je počela školska godina i drugi seminar za uvođenje ovog predmeta. Bili su to kvalitetno urađeni seminari i dobra priprema za ulazak u novu školsku godinu. Čeka nas još jedan seminar do kraja školske  godine. Dobili smo osnovne upute, imali smo neke radionice, pa smo između sebe uspjeli koliko toliko da se pripremimo za novi predemet. Sigurno da ćemo mi u toku rada još naučiti i da će naše iskustvo  iduće godine pomoći kolegama da to bolje urade i izvedu nego što smo mi ove godine ”, istakla je Zorica Šuškalo, profesor razredne nastave u OŠ ,,Desanka Maksimović” Prijedor.

U ovoj školi ističu i da je Digitalni svijet  prilagođen uzrastu drugog razreda. Učenici već znaju dosta toga, jer svakodnevno idu u korak sa tehnologijom, ali je najbitnije da nauče kako da te tehnologije  bezbjedno koriste.

Digitalni svijet nastavnim planom i programom obuhvata 36 časova u toku jedne školske godine.

kozarski