Škola je obavijestila Ministarstvo prosvjete, da je učenik škole tokom privatnog puta u Sloveniju, za vrijeme zimskog raspusta, pretrpio fizičko i digitalno nasilje,
odgovaraju u Ministarstvu prosvjete nakon vijesti o dječaku (12) koji je primljen na Institut za majku i dijete sa povredama po tijelu.

Podsjetimo, zadobio ih je od vršnjaka na ekskurziji, van Srbije.

  • Škola nije bila uključena u realizaciju tog puta, ali je Tim za prevenciju nasilja škole, po povratku učeniku pružio podršku, kao i njegovim roditeljima.
    Učenik redovno pohađa nastavu – navode u Ministarstvu,

U istrazi su do sada u pratnji roditelja izjave dali učenici koji su mučili druga, nastavnica koja ih je vodila i dječak koji je žrtva vršnjačkog nasilja.

Ljekari iz Instituta za majku i dijete u Beogradu pozvali su policiju, a o slučaju je obaviješteno i nadležno tužilaštvo u Beogradu.

U istrazi su do sada u pratnji roditelja izjave dali učenici koji su mučili druga, nastavnica koja ih je vodila i dječak koji je žrtva vršnjačkog nasilja.

  • Policiju su 21. januara ove godine pozvali ljekari iz bolnice. Maloljetnika su doveli roditelji koji su ispričali da im je sin bio na ekskurziji i da je tamo zadobio povrede po tijelu. On je imao vidljive masnice i ogrebotine. Dječak je tvrdio da su pokušali i šipkom da ga povrede, ali da nisu uspjeli. Bio je u teškom psihičkom stanju- kaže sagovornik blizak slučaju,učenika su vršnjaci tukli, a zatim pokušali da ga povrijede i šipkom.
  • U školi koju pohađa pretučeni dječak novinarima je rečeno da niko od nadležnih nije u mogućnosti da govori o vršnjačkom nasilju.