Početna Vijesti Detalji užasa u Bihaću: Pronađena tri ugljenisana tijela migranata

Detalji užasa u Bihaću: Pronađena tri ugljenisana tijela migranata

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U bihaćkom naselju Gornje Prekounje u napuštenom objektu pronađena su tri ugljenisana tijela. Kako nam je potvrđeno iz Kantonalnog tužilaštva u Bihaću, radi se o migrantima, čiji identitet i nacionalnost još nisu utvrđeni.

Dežurni tužilac izdao je naredbu za obdukciju kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti tih osoba.

Kako je za portal Avaz.ba kazao Ale Šiljdedić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, požar je izbio u zgradi stare štamparije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– U napuštenoj zgradi stare štamparije izbio je požar. Odmah su na lice mjesta izašli vatrogasci i naše jedinice. Lokalizirali su i ugasili požar oko tri sata ujutro. S obzirom na uvjete noću i opasnosti od obrušavanja objekta, uviđaj se odgodio do jutarnjih sati, jer nije ni vidljivost dobra. Jutros u 8 sati uviđajna ekipa je izašla na lice mjesta s vještakom za požare i u prisustvu tužioca Kantonalnog tužilaštva pronađena su tri leša, dakle ugljenisana tijela nepoznatih osoba. Izašao je i patolog Kantonalne bolnice Bihać, koji je potvrdio da se radi o tri tijela. On je pregledom leševa konstatirao da nema tragova nasilne smrti. Ali da bi se podrobnija analiza morala izvršiti kako bi se utvrdio stvarni uzrok smrti – kazao je Šiljdedić za Avaz.ba.