Početna Crna hronika Detalji potjere za napadačem iz Sarajeva: Pucao na policiju, a ubio se...

Detalji potjere za napadačem iz Sarajeva: Pucao na policiju, a ubio se bombom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedžad Čaušević, koji je rano jutros izvršio ubistvo u sarajevskom naselju Nedžarići i tom prilikom ranio slučajnu prolaznicu, danas poslijepodne je izvršio samoubistvo u šumi kod mjesta Krupac – Istočna Ilidža.

Akcija potrage za napadačem odvijala se šumskim putem od Istočne Ilidže prema obroncima Bjelašnice i Igmana. MUP-u Kantona Sarajevo veliku pomoć pružila je i policija iz Republike Srpske.

Policija je prvobitno ubicu tražila u njegovoj kući u mjestu Krupac. S obzirom da ga nisu pronašli potraga je proširena i lociran je njegov automobil Golf 2. U automobilu je pronađena municija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čaušević se više nije mogao kretati automobilom pa je bježao pješke. Nakon što ga je policija uočila pružao je otpor i nije se želio predati, već je pucao na policiju. Kada je vidio da nema izlaza, aktivirao je bombu što je za njega bilo fatalno.

Policija mu je pronašla osigurač u lijevoj ruci. Takođe, ostavljen je prostor da Čaušević nije namjerno izvršio samoubistvo, već da postoji mogućnost da je želio baciti bombu prema policiji, ali se okliznuo i pao, nakon čega je bomba eksplodirala.

Čaušević je relativno brzo lociran zahvaljujući zajedničkoj akciji policije Kantona Sarajevo i MUP-a Republike Srpske.

Klix

ASHA prodaja vozila