Početna Crna hronika Detalji pokušaja pljačke u Banjaluci: Napadač povukao obarač pa pobjegao

Detalji pokušaja pljačke u Banjaluci: Napadač povukao obarač pa pobjegao

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budi pametan, daj pazar, povikao je juče pljačkaš radniku brze pošte u Banjaluci, ali mu se ovaj suprostavio, pa je razbojnik, koji je bio naoružan, na kraju pobjegao bez plijena.

Zbog sumnje da je pokušao ovu pljačku, policija je danas uhapsila Banjalučanina Nedeljka V. (24).

Kako nezvanično saznaju “Nezavisne novine”, sve ovo se desilo nakon što je nepoznati muškarac juče više puta pozvao centralu brze pošte, kako bi preuzeo pošiljku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Potom radnik brze pošte odlazi u Ulicu Vladimira Rolovića, te zove muškarca  koji je prethodno zvao njegovu firmu”, ističu sagovornici “Nezavisnih novina”, upućeni u istragu.

Njih dvojica su, dodaju naši sagovornici, potom dogovorili lokaciju na kojoj će obaviti primopredaju pošiljke. Radnik nije ni slutio šta slijedi.

“U jednom momentu je taj nepoznati muškarac izvadio pištolj, kojim je zaprijetio radniku da bude pametan i preda pazar”, pojašnjavaju naši izvori.

Radnik se, dodaju naši sagovornici, odlučuje braniti, te hvata pištolj.

“Napadač je u jednom momentu pritisnuo obarač, ali, srećom, nije bilo opaljenja. Nedugo nakon toga napadač ga je udario šakom, a zatim se odlučuje na bjekstvo”, kažu naši izvori, te dodaju da je policija, odmah po prijavi, počela intenzivnu potragu za pljačkašem.

Podsjetimo, u prijavi, koju je juče zaprimila policija, navedeno je da je nepoznato lice razbojništvo pokušalo oko 15.25 časova u banjalučkoj Ulici Vladimira Rolovića.

“Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, preduzimanjem operativnih mjera i radnji identifikovali su i u petak slobode lišili N.V, koji se sumnjiči da je dan ranije oko 15.25 časova u Banjaluci, naoružan pištoljem i maskiran, pokušao izvršiti krivično djelo razbojništvo, nad radnikom brze pošte”, saopštila je danas Danijela Mučibabić, portparol PU Banjaluka, te dodala da je u toku kriminalistička obrada ovog lica.

nezavisne.com