Početna Region Detalji napada na sezonce na Braču: “Vikali su ‘Di je Srbin”.

Detalji napada na sezonce na Braču: “Vikali su ‘Di je Srbin”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jučer je zaprimljena je dojava o narušavanju javnog reda i mira u Ulici hrvatskih velikana u Supetru na Braču, u kojem je sudjelovalo više osoba, objavila je policija.

Policijski službenici su upućeni na mjesto događaja. Utvrđeno je da je više osoba napalo skupinu od pet mlađih osoba (26-godišnjaka, 26-godišnjakinju, dvojicu 21-godišnjaka i jednog 22-godišnjaka), koje su tom prilikom lakše ozlijedili, piše policija.

Ubrzo nakon događaja u Supetru je uhićen 22-godišnjak zbog sumnje da je sudjelovao u napadu i tom prilikom ozlijedio 26-godišnjaka. Kod 22-godišnjaka je utvrđena alkoholiziranost te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutros oko 10 sati u Splitu je uhićen 19-godišnjak, također zbog sumnje da je sudjelovao u navedenom događaju te je priveden u službene prostorije.

 

Napali ih jer su Srbi

Također, policija je objavila kako se sumnja na to da su mladi ljudi napadnuti jer su srpske nacionalnosti.

“Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, protiv 22-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede u pokušaju na štetu 26-godišnjaka, a tijekom večeri će biti predan pritvorskom nadzorniku. Osim kaznene prijave, protiv njega, kao i protiv 19-godišnjaka, podneseni su Optužni prijedlozi nadležnom prekršajnom sudu zbog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i članka 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije, s obzirom na to da je kriminalističkim istraživanjem utvrđena sumnja da su oštećeni napadnuti jer su se među njima nalazili pripadnici srpske nacionalnosti”, objavila je policija.

Riječ je o sezoncima

Kako doznaje Dalmatinski portal, napadnuti su sezonci. Napadnuta su trojica radnika iz Slavonije, djevojka iz Varaždina i Bračanin.

Jedan mladić je, kako piše Dalmatinski portal, dobio šakom u nos.

“Vraćali smo se kućama nakon posla, prošli smo kraj prostorija Torcide Brač. Vjerojatno su čuli ova dva momka, oni su Srbi iz Vukovara. Njih 15-20 zatrčalo se prema nama. Vikali su: ‘Di je Srbin?’ Napali su ih i bacili na pod, počeli su ih cipelariti. Djevojka je legla na svog prijatelja, nastavili su tući i njega i nju. Ja sam stajao sa strane. Pitao sam: ‘Je li ovo potrebno?’ Dobio sam udarac šakom u nos. Da nije naletio taksist, ubilo bi nas. Počeo je trubiti, a oni su se razbježali”, ispričao je za Dalmatinski portal mladić koji je i sam bio žrtva napada.

ASHA prodaja vozila