fbpx

Deset maloljetnika počinilo krivična djela u prošloj godini

Na području Policijske uprave Istočno Sarajevo u prošloj godini zabilježeno je devet krivičnih djela maloljetničke delinkvencije koja je počinilo 10 maloljetnika, rekla je danas portparol ove uprave Vesna Stokanović.

Stokanovićeva je navela da je u vršenju maloljetničke delinkvencije najviše prestupnika od 16 do 18 godina.

“Šest krivičnih djela je iz oblasti opšteg kriminaliteta, dva iz zloupotrebe droge i jedno iz bezbjednosti saobraćaja”, rekla je Stokanovićeva na konferenciji za novinare.

Ona je istakla da u plan preventivnih mjera i aktivnosti na suzbijanju maloljetničke delinkvencije u osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj koje sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske spadaju i edukativna predavanja o bezbjednosnim rizicima korištenja društvenih mreža.

Stokanovićeva je ukazala da je cilj predavanja, koja su pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo održali danas učenicima osnovnih i srednjih škola na području ove uprave, ukazati na opasnosti nepravilnog korištenja društvenih mreža.

Predavanja, u okviru obilježavanja Međunarodnog dana bezbjednog interneta, održana su u osnovnim školama “Sveti Sava” u Istočnom Sarajevu, “Petar Petrović NJegoš” u Istočnoj Ilidži, Sokolac, “Sveti Sava” u Rogatici i “Srbija” na Palama, a biće nastavljena i tokom drugog polugodišta.

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila