Početna Prijedorski region Delegacija grada na prijemu kod gradonačelnika Ohrida

Delegacija grada na prijemu kod gradonačelnika Ohrida

Delegacija Grada Prijedora na čijem je čelu bio predsjednik Skupštine grada Mirsad Duratović bila je na prijemu kod gradonačelnika Ohrida, Kirila Pecakova.U delegaciji su bili i načelnica Odjeljenja za društvene djelatnosti Monja Kasalović i predsjednik i dirigent Gradskog hora Prijedor Aljoša Novaković.

Na radnom sastanku razgovarano je o mogućnostima jačanja saradnje Ohrida i Prijedora u nekoliko društvenih i ekonomskih sfera, prije svega u turizmu, kulturi, obrazovanju i saradnji razvojnih agencija Prijedora i Ohrida kroz zajedničke projekte prema međunarodnim donatorima.

Razgovaralo se i o mogućnostima organizovanja “Ohridske večeri” u Prijedoru, odnosno turističke i kulturne promocije Ohrida u prijedorskoj regiji, a zatim i “Prijedorske večeri” u Ohridu. Takođe , ideja o razmjeni učenika između ova dva grada je prihvaćena sa obje strane tako da bi učenici iz Ohrida posjetili Prijedor u vrijeme zimskog raspusta a učenici iz Prijedora da posjete Ohrid u vrijeme ljetnog raspusta.

Pored toga, dogovoreno je da se polovinom oktobra ove godine organizuje susret gradonačelnika Prijedora i Ohrida u Prijedoru i da se tom prilikom i formalizuje saradnja ova dva grada.

Delegacija grada Prijedora, zajedno sa gradonačelnikom Ohrida prisutvovala je i otvaranju “Ohridskog festivala horova 2022.”. Predsjedik i dirigent Gradskog hora Prijedor, Aljoša Novaković, dugogodišnji član Međunarodnog žirija ovog festivala imao je čast da ove godine uvodnim obraćanjem u ime žirija otvori festival.