Početna BiH Delegacija EU: Duboko smo zabrinuti zbog dešavanja u Banjoj Luci

Delegacija EU: Duboko smo zabrinuti zbog dešavanja u Banjoj Luci

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Delegacija Evropske unije i Ured specijalnog predstavnika EU u Bosni i Hercegovini su duboko zabrinuti povodom situacije u Banja Luci od jutros. Zatražili smo od Ministarstva za unutrašnje poslove hitno objašnjenje trenutnih hapšenja različitih osoba povezanih sa pokretom ‘Pravda za Davida’, uključujući i Davora Dragičevića kao i opozicione političare. Budno pratimo razvoj situacije u Banja Luci i apeliramo na sve da ostanu mirni i suzdrže se od nasilja.

Ambasador Wigemark i amabasadori zemalja članica Evropske unije u Bosni i Hercegovini nedavno su se sreli sa Davorom Dragičevićem i Murizom Memićem.

“Pozdravljamo njihove neumorne napore da mirnim putem traže pravdu povodom smrti svojih sinova. Zapanjujuće je da su dva oca u potrazi za pravdom zbog svojih mrtvih sinova uspjeli izazvati više negodovanja zbog nedostatka vladavine prava i nekažnjavanja u BiH nego bilo koja politička stranka”, istaknuli su.

“Današnji razvoj događaja u Banja Luci šalje negativnu i alarmirajuću poruku o stanju vladavine prava u BiH. Idalje ćemo budno nastaviti pratiti razvoj događaja i pozivamo sve na smirenost i suzdržavanje od nasilja”, dodali su.

ASHA prodaja vozila