Početna Vijesti Davidović o Stanivukovićem mjerama: Nisam plaćao reket Miloševiću i Karadžiću, pa neću...

Davidović o Stanivukovićem mjerama: Nisam plaćao reket Miloševiću i Karadžiću, pa neću ni njemu

Gradonačelnik Banjaluke je nedorastao za ovaj posao i sve zasniva na mržnji i na taj način će rastjerati i ovo malo privrednika koji mu ne plaćaju reket, poručuje Đorđe Davidović, vlasnik kompanije “Ekvator”, reagujući na set mjera koje je donijela Gradska uprava.

Davidović za BL portal kaže da je sreća njegova, a i mnogih drugih ljudi što o „krupnim“ stvarima ne odlučuje samo jedan „dječak“, već i skupštinska većina.

“Sinoć oko devet časova dobio sam poziv gradonačelnikovog blagajnika, koji se predstavio i došao iz kafića „Impuls“, na Petrićevcu. Tom prilikom sam dobio savjet da kupim jednog džipa za vozni park gospodina Stanivukovića i da neće biti problema, kao što nije bilo ni u slučaju Kino Kozara i sličnim. Odbio sam i rekao da nikome nisam plaćao reket, ni Miloševiću ni Karadžiću“, kaže Davidović.

Što se konkretnih mjera sa spiska Gradske uprave tiče, Davidović smatra da su to gradonačelnikove „crne želje“, kao i da nema zakonskog osnova za to, te da se o tome može samo usmeno pričati i ništa drugo.

„I ja mogu reći da ću sebi kupiti F-16, ali ne ga mogu kupiti, niti imam osnova, jer niti sam pilot, niti imam novac za to“, kaže Davidović.

Ipak napominje da je sud tu da o svemu odluči i da mu je sve što je u pravnoj proceduri prihvatljivo.

„Ja sam legalista i on do Strazbura ima pravo da se žali. Ako bude u pravu, pravda će se primjeniti, nebitno da li se ja slažem sa tim ili ne, ali da on sam stavlja u svoje ruke svu vlast, to ne dozvoljavam“, tvrdi Davidović.

Takođe dodaje da je angažovao advokatski tim iz inostranstva koji će prikupiti sve podatke, te da će podnijeti tužbu za nadoknadu štete, za klevetu i za „uništavanje rejtinga“ njegove kompanije.

“Da sam došao njemu u njegovu kuću ili da sam oteo pare iz gepeka, on se ne bi mogao ponašati kao što se ponaša, vrijeđajući i pravosuđe. Ako se ne plaća i ne radi kao što on misli, svi su drugi van pameti i jedino je on pametan“, kaže Davidović.