Početna Prijedorski region “DANI DIJASPORE”: PONOVNI SUSRET S DRAGIM LJUDIMA

“DANI DIJASPORE”: PONOVNI SUSRET S DRAGIM LJUDIMA

U organizaciji prijedorskog Udruženja žena “ADA”, u Raškovcu su večeras održani “Dani dijaspore”. Ova manifestacija okupila je Prijedorčane koji decenijama žive i rade u inostranstvu, a odmor rado provode u svom zavičaju. Kako kažu, srce im je puno. Druženja poput ovog, prilika su za ponovni susret s dragim ljudima.

“Ova okupljanja su ono što nas održava. Srećemo prijatelje i rodbinu, evociramo uspomene. Mi iz dijaspore živimo za ovakve trenutke”, rekla je Maida Duvelek, koja trideset godina živi u Švedskoj.

Iz Udruženja žena “ADA” podsjećaju da su već drugu godinu “Dani dijaspore” dio manifestacije “Prijedorsko ljeto kulture”. Predsjednica Medina Rahman zahvalila je Gradskoj upravi na podršci.

“Pripremili smo ukusnu hranu, piće i dobru muziku kojom smo dočekali naše komšije, rasute po cijelom svijetu. Večerašnjem druženju prisustvuje ih preko stotinu, a ima ih sa različitih strana, ne samo iz Evrope već i iz Amerike i Australije. Svima je zajednička pozitivna energija i želja da se obnove neka stara prijateljstva”, rekla je Rahmanova.

kozarski.com