Početna Magazin DANAS SU NERAZDVOJNE Sudbina je Bubicu dovela u Snežin život onda kada...

DANAS SU NERAZDVOJNE Sudbina je Bubicu dovela u Snežin život onda kada joj je to bilo najpotrebnije

Ljubav između čovjeka i psa je vrlo često nemjerljiva, a kako je američki književnik Mark Tven rekao: “Ako uzmete psa sa ulice i nahranite ga, neće vas ugristi. To je osnovna razlika između psa i čovjeka”.

 

Kada je prije osam godina stigla kao štene kod nas u prihvatilište u Zemunu, nijednog trenutka nisam pomislila da ćemo nastaviti život zajedno godinama kasnije započinje svoju priču veterinarka Snežana Ripić, koja jer u to vrijeme rukovodila ovim prihvatilištem, jedinim namijenjenim za smještaj štenaca.

FOTO:
FOTO:

Tada štene, a sada 8-godišnja Bubica, kako je Sneža nazvala, stigla je iz centra grada kao napuštena kuca. Sve vrijeme sam je nosila u džepu, jer je bila toliko mala, tako da je to bilo najbolje mjesto za nju – priča Snežana i dodaje da je u to vrijeme njena prijateljica tražila psa za svoju kćerku, pa je pomislila da je ovaj idealan za nju.

Bubica kao uteha nakon gubitka člana porodice

Vodeći se tom idejom donijela sam je jednog vikenda kod sebe kući. Nedugo prije toga otac mi je preminuo, tako da smo moja majka i ja same živjele u stanu. Uvijek sam bila protivnik držanja životinje u stanu, ali nikad ne reci nikad ni za šta u životu – objašnjava Snežana.

FOTO: PRIVATNA ARIHIVA/USTUPLJENE FOTOGRAFIJE
FOTO: PRIVATNA ARIHIVA/USTUPLJENE FOTOGRAFIJE

Kako je stigla u kuću, Bubica je odmah legla na mjesto gdje je nekada sjedio Snežin otac. I to je bio prvi znak da će kod njih ostati zauvijek. Bubica je potom dobila ime i postala treći član porodice. Ono što Sneža posebno ističe jeste da je Bubica lijek kako za nju samu, tako i za njenu mamu, i da im donosi radost i ljubav svakoga dana. Vrlo je aktivna, vesela, naučena da ide bez povoca, ali ga uvijek ima uz sebe, jer je to njen najomiljeniji rekvizit – priča Sneža za Blic i dodaje da je njen otac obožavao pse i da je dolazak Bubice u njihove živote sudbinski i prirodan sljed stvari, koje negdje odozgo gleda Snežanin otac.

Srpskainfo

ASHA prodaja vozila