Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U nizinama pada slaba kiša, a u višim područjima slab snijeg. Pretežno vedro je na području Krajine.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -6; Livno, Prijedor i Sokolac 0; Bihać, Ivan Sedlo, Sanski Most i Široki Brijeg 1; Sarajevo i Srebrenica 2; Tuzla i Zenica 3; Banja Luka i Mostar 4; Doboj, Gradačac i Trebinje 5; Neum 9°C.

Danas u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom u nizinama i snijegom u višim područjima. Od poslijepodnevnih sati i u nizinama će padati slab snijeg. U Hercegovini prije podne pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. U drugom dijelu dana u većem dijelu Hercegovine razvedravanje. Oblačno sa slabim snijegom zadržaće se na sjeveru Hercegovine. Danas vjetrovito. Vjetar jak, lokalno i sa olujnim udarima, sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C, na jugu od 7 do 12°C.

U Sarajevu oblačno sa kišom ili susnježicom. Od poslijepodnevnih sati slab snijeg. Najviša dnevna temperatura zraka oko 2°C.