Početna Kultura DANAS POČINJE MEĐUNARODNI FESTIVAL POZORIŠTA “ZLATNA VILA”

DANAS POČINJE MEĐUNARODNI FESTIVAL POZORIŠTA “ZLATNA VILA”

U Prijedoru će od danas do 16. oktobra biti održan 15. Međunarodni festival pozorišta “Zlatna vila”. Svečano otvaranje u holu Pozorišta Prijedor najavljeno je u 19 časova i 30 minuta. Iste večeri, u 20.00 časova, publika će moći da pogleda predstavu “Zločin i kazna” Narodnog pozorišta Republike Srpske.

U takmičarskoj konkurenciji su i predstave “Logorilijada”, Hrvatskog narodnog kazališta Mostar (12. oktobar), “Bilježnica za Robija K.” Satiričnog kazališta “Kerempuh” (13. oktobar), te predstava “Zla žena” Narodnog pozorišta Subotica (15. oktobar). Sve predstave počinju u 20.00 časova. U pratećem programu je predstava Zijaha Sokolovića “Lijevo, desno, glumac” (14. oktobar, 20.00 časova) i “Jugoslavija, moja otadžbina” Pozorišta Prijedor i Gledališča Koper (16. oktobar, 19.30 časova). Glumci Zijah Sokolović i Linda Begonja predstaviće se 12. i 13. oktobra, dok će 14. 10. biti promovisana monografija “50 godina Festivala pozorišta u Jajcu”.

O pobjedniku će odlučivati žiri u sastavu: Željko Hubač, Zijah Sokolović i Tomislav Čadež. Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada najavljeni su za 16. oktobar, u 22.00 časa. Srđan Knjeginjić, vršilac dužnosti direktora Pozorišta Prijedor, očekuje da će predstave po izboru selektora Marka Misirače privući brojnu publiku. Generalni pokrovitelj Festivala je Grad Prijedor.

kozarski.com

ASHA prodaja vozila