Početna Servisne Danas deminiranja terena, sanacije puteva, obratite pažnju na ove pravce

Danas deminiranja terena, sanacije puteva, obratite pažnju na ove pravce

Zbog radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas, na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Deminiranje terena i povremene polusatne obustave saobraćaja tokom dana aktuelne su na dionicama magistralnih puteva:
– Bosanski Petrovac-Drvar (na planinskom prevoju Oštrelj, od 08 do 16h),
– Bosanski Šamac-Odžak (u mjestu Prud od 08 do 16 sati) i
– Brčko-Bijeljina (u mjestu Gredice od 07 do 14:30 sati).

I za danas su planirani radovi na dionici M-18 Šićki Brod-Husino, pa će se na mjestu izvođenja radova saobraćati usporeno, jednom trakom.

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica i Kakanj-Visoko, kao i magistralni put M-18 Semizovac- Olovo-Kladanj (most preko rijeke Ljubine kod Srednjeg i Karaula).

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Podjećamo vozače da je, zbog radova u Hrvatskoj, do daljnjeg obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

Dental Studio Prijedor