Početna Prijedorski region Danas Badnji dan

Danas Badnji dan

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srpska pravoslavna crkva i ostale hrišćanske crkve koje vrijeme računaju po starom julijanskom kalendaru danas praznuju Badnji dan uoči Božića najradosnijeg hrišćanskog praznika. Ove godine, Badnji dan, biće obilježen u specifičnim uslovima zbog čega će izostati masovna okupljanja koja su pratila sječu i voženje badnjaka do hramova.

Protonamjesnik crkve Svete Trojice u Prijedoru Siniša Vidović rekao je da će se Badnji dan i Božić i ove godine obilježiti na tradicionalan način ali uz poštovanje svih naloženih mjera koje uvedene zbog pandemije virusa korona.

-Ove godine u našem hramu Svete Trojice u Prijedoru osvećenje badnjaka će biti kao što je bilo i prije u 16 časova. Badnjak biti dovežen, osveštan, a potom naložen. Nakon večernjeg bogosluženje organizovaćemo pijukanje za djecu koja budu tu prisutna. Ove godine izostaje taj dio vožnje badnjaka kroz dijelove grada sa dočekom i zadržavanjem- rekao je Vidović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je istakao da će na Božić jutro u 5 časova u crkvi Svete Trojice biti služena Božićna liturgija, pozivajući sve one vjernike koji ujutro budu došli u hram da se pridržavaju propisanih mjera, nošenja zaštitnih maski i neophodne distance.

-Na taj način ćemo iskazati ljubav jedni prema drugima, poštujući jedni druge. Svi oni koji dođu u sveti hram će se moći ispovjediti i pričestiti, kako to naša crkva radi i propisuje po kanonima, a oni koji ne mogu molićemo se bogu i za njih- poručio je Vidović.

Vidović je svim vjernicima čestitao Božić tradicionalnim pozdravom “Mir Božji, Hristos se rodi”.

kozarski.com

ASHA prodaja vozila