Početna Vijesti Đaković: Skupštinska većina neprincipijelna, Grabež ga pitao zašto je DNS izgubio podršku

Đaković: Skupštinska većina neprincipijelna, Grabež ga pitao zašto je DNS izgubio podršku

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Neprincipijelna koalicija, koja čini novu skupštinasku većinu u Prijedoru nastoji da ruši vlast, umjesto da na demokratski način mijenja odnose u gradu- poručio je gradonačelnik Prijedora i predsjednik prijedorskog Gradskog odbora DNS-a, Milenko Đaković. Kaže da je na posljednjoj sjednici lokalnog parlamenta to potvrđeno pojedinim smjenama, a postoje i usmene najave da bi rudnik “Arselor mital” uskoro mogao umanjiti proizvodnju na kopu Omarska.

Ovdje se ne radi o podjeli na vlast i opoziciju, već su nastali problemi ujedinili stranke u prijedorskoj skupštini, ističu u prijedorskom PDP-u.

– Zašto je DNS nakon toliko godina izgubio povjerenje svih parlamentarnih i vanparlamentarnih stranaka? Želio bih da naglasim da je bilo problema i u radu same skupštine i nepoštovanja određenih skupštinskih odluka – rekao je
Dalibor Grabež, predsjednik GO PDP-a Prijedor.

Promjena skupštinske većine dovela je do toga da neprincipijelna koalicija remeti funkciju grada, prije svega, smjenama kvalitetnih kadrova, poput dosadašnjeg predsjednika Skupštine grada, Seada Јakupović iz SDP-a, ali i DNS-ovog kadra, Zlatana Ritana, vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove, ističe gradonačelnik Prijedora. Narušeni odnosi mogli bi se negativno odraziti na privredni razvoj grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ovo sve upućuje na pokušaj rušenja vlasti u gradu Prijedoru, a ne na demokratsku promjenu vlasti koja se dešava svake četiri godine na izborima i sve ove konotacije koje se dešavaju na skupštini grada mogu stvoriti neravnotežu i osjećaj nesigurnosti u gradu Prijedoru, što može imati dalekosežne posljedice – poručio je Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora i predsjednik GO DNS-a Prijedor.

Danas u Prijedoru nije trenutak da se priča o politici, jer je zbog ubistva policajca na dužnosti, trebalo da bude proglašen Dan žalosti, poručeno je iz prijedorskog SNSD-a.

– Mislim da današnje svakakve izjave pogotovo političke ne nalaze mjesto u ovom trenutku u gradu Prijedoru, a ja ću se oglasiti o svemu kada za to dođe trenutak, sazvaću pres konferenciju, pa ću imati svoj komentar – poručio je Saša Bursać, predsjednik GO SNSD Prijedor.

Đaković je naglasio i da postoje usmene najave da bi rudnik “Arselor mital” uskoro mogao umanjiti proizvodnju na kopu Omarska, što bi moglo da dovede i do smanjenja broja radnih mjesta. Smatra da je razlog za to neriješeni odnosi između ovog rudnika i Vlade Srpske o kupovini RŽR-a “Ljubija”.

– Molim sve predstavnike Vlade da sa “Arselor mitalom” uspostave odnos. Ako nema drugog partnera da se dalje razvijaju procesi rudarenja u gradu Prijedoru, da se povećava broj zaposlenih radnika, a ne da nam se desi proces umanjenja ili gubitka posla za dio radnika u sadašnjoj kompaniji “Arselor mitala” u Omarskoj – dodao je Đaković.

Iz prijedorskog PDP-a poručuju da ih ne interesuje koja će kompanija kupiti RŽR “Ljubija”, već apeluju da se ovaj problem riješi što prije, radi zadržavanja postojećih i otvaranja novih radnih mjesta u oblasti rudarstva.

(RTRS)

ASHA prodaja vozila