Početna Vijesti ĐAKOVIĆ OSLABLJEN, MOGUĆ I OPOZIV Osipa se DNS u Prijedoru, odnosi s...

ĐAKOVIĆ OSLABLJEN, MOGUĆ I OPOZIV Osipa se DNS u Prijedoru, odnosi s koalicionim partnerima sve gori

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odbornici u Prijedoru, koje je DNS isključio iz članstva, kažu da su iz medija čuli za takvu informaciju.

Kako je Srpskainfo objavila, četvorica odbornika DNS isključena su iz stranke: Predrag Starčević, Duško Miletić, Želimir Kos i Goran Vučkovac. Razlog je, kako saznajemo, kršenje stranačke discipline prilikom donošenja odluka u Skupštini Grada.

– Nisam pozivan na Predsjedništvo stranke ni na Gradski odbor DNS tako da nisam u toku – kaže Miletić za Srpskainfo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi da su on i još trojica kolega odlučili da napuste Klub odbornika DNS nakon prošlog zasjedanja gradske Skupštine i da će u ostatku mandata djelovati kao samostalni odbornici. Na pitanje da li će se prilikom glasanja možda priklanjati odbornicima opozicije, Miletić kaže da će u narednom periodu razgovarati o tome.

– Sve ono što je dobro, što bude u interesu građana, tu ćemo biti podrška – kaže on.

Govoreći o razlozima za razlaz sa strankom i gradonačelnikom Milenkom Đakovićem, kaže: „Razlog je, u posljednje vrijeme, nefunkcionisanje Skupštine i problemi na terenu, s narodom, jer se ne mogu izvršiti neke stvari koje su bile planirane“.

Inače, nakon posljednjih osipanja, DNS je u Prijedoru, koji važi za njihov bastion, ostao sa 6 odbornika. Gradonačelnik Đaković odavno ima probleme s podrškom odbornika iz vlastite partije u Skupštini Grada, ali sve je neizvjesnija podrška i koalicionog partnera SNSD.

Posljednji put neslaganja DNS i SNSD u Prijedoru su isplivala u javnost u vezi s načinom utroška novca predviđenog za infrastrukturne projekte u gradu.

Zbog toga se u političkim krugovima sve više priča da je Đaković izgubio podršku skupštinske većine i da je moguće da mu pokrenu opoziv na referendumu, a sve se dovodi u vezu s narušenim odnosima SNSD i DNS na nivou Srpske.

Muk u partiji

Predsjednik Gradskog odbora i gradonačelnik Milenko Đaković nije odgovarao na naše telefonske pozove, kao ni generalni sekretar stranke Dragutin Rodić.

Predsjednik DNS Marko Pavić se javio, ali je rekao da nije u Prijedoru i da ne zna za isključenje odbornika.

(Srpskinfo)

ASHA prodaja vozila