Početna Prijedorski region “Da li Gradska uprava pravi spisak za vrtić” Otac troje djece iz...

“Da li Gradska uprava pravi spisak za vrtić” Otac troje djece iz Prijedora sumnja u način upisa

FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA

Roditelj troje djece iz Prijedora smatra da njegova djeca nisu mogla biti upisana u Dječiji vrtić “Radost” u ovom gradu, jer je ova ustanova od Gradske uprave dobila spisak djece koja moraju biti upisana u vrtić.

Ovu sumnju na današnjoj Skupštini grada Prijedora otkrila je odbornica Slavica Popović (DNS). Ona je u ime oca čija djeca imaju sedam godina, tri godine i devet mjeseci, a nisu upisana u vrtića tražila odgovor od gradonačelnika Prijedora Dalibora Pavlovića i načelnice Odjeljenja za društvene djelatnosti Monje Kasalović.

– Otac smatra da su prilikom upisa djece u vrtić prekršena brojna pravila i propisi koja se trebaju ispuniti na konkursu za upis djece do gotovih, kaže pripremljenih spiskova djece koja su iz Gradske uprave upućeni u ovu predškolsku ustanovu. Da li ćete gradonačelniče zajedno sa načelnicom Monjom Kasalović dozvoliti kršenja pravila i propisa konkursa koji je raspisao vrtić i ostaviti roditeljima da preko institucija grada i republičkih sredstava javnog informisanja traže svoja prava ili ćete svojim uticajima i željom pomoći da se u našem gradu podiže zdrav podmladak, poprave greške i nepravda koja bi bila učinjena djeci i roditeljima – upitala je Popovićeva.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović tvrdi da on nikada nije pravio spiskove djece koja treba da budu upisana u vrtić i da nema vremena time da se bavi.

– Dobio sam veliki broj mejlova i privatnih poruka ljudi koji su nezadovoljni i smatraju da baš njihovo dijete treba biti upisano u vrtić. Ja nisam kao pretprošli gradonačelnik dostavljao spiskove i određivao koje dijete će u koji vrtić biti upisano, ja zaista nisam uopšte ni vidio spisak djece koja su prošla, a koja nisu. Vjerujem ljudima koji tamo rade, moguće je da dođe do propusta, jer svako ko radi može da pogriješi – izjavio je Pavlović.

Dodao je da je sve mejlove koji su mu stigli proslijedio direktorici vrtića da provjeri zašto ta djeca nisu prošla na konkursu za upis.

– Nijedan spisak nisam poslao, takav način funkcionisanja me ne zanima. Svi imaju prava žalbe vrtiću, to je zakonom definisano i ako se dokaže da je neko upravu ne vidim razlog da se to ne ispoštuje -izjavio je on.

Pavlović je upitao zašto bivše rukovodstvo Gradske uprave na čelu sa DNS nije ukazalo na način rada bivše direktorke vrtića “Radost” koja je bila kadar ove partije.

– Interna revizija je završila rad u vrtiću za prošle dvije godine i postoje ozbiljni zakonski problemi u radu vrtića – rekao je Pavlović.

Zaključio je da kao čovjek neće dozvoliti da nijedno dijete koje po pravilniku treba da bude upisano u vrtić, ostane neupisano u ovu predškolsku ustanovu.

srpskainfo.com