S nastupanjem proljeća započela je i sezona ukrasnog cvijeća, pa je sve više posla u rasadniku koji pripada Sanjanki, Hidajeti Terzić. I pored teške ekonomske situacije koja utiče na život velikog broja građana, Sanjani i dalje kupuju cvijeće i uređuju svoj životni prostor. Sadnja cvijeća, ukrasnih kultura i ostalog rasada malo je zakasnila ove godine zbog nepovoljnih vremenskih prilika, ali je trenutno u punom jeku, pa je posla za supružnike Terzić svakim danom sve više.

Na području Sanskog Mosta postoji nekolicina uzgajivača ukrasnog cvijeća, ali i povrtlarskih kultura, a Terzićeva je među nauspješnijima. Ova vrsta proizvodnje zahtijeva cjelodnevni angažman, trud i ljubav, a posla ima posebno kada je sezona. U svojim plastenicima uzgaja preko 40 vrsta ukrasnog cvijeća, a veliki broj proizvoda uspijeva prodati već na kućnom pragu. Posjeduje  tri profesionalna plastenika i jedan staklenik za rasad. Sjeme za svoje biljke nabavlja iz Holandije, te ga potom rasađuje i uzgaja u plastenicima. Kaže kako je podrška države ovoj vrsti proizvodnje simbolična, ali da se od poljoprivrede ipak može pristojno živjeti.

Zbog aktuelne situacije u svijetu cijene sjemena, repromaterijala, đubriva i energeneta, su značajno povećane. Ipak,  Terzićeva kaže kako su svoje cijene zadržali na prošlogodišnjem nivou. U prijeratnom periodu, ova cvjećarka bila je zaposlena u jednom ovdašnjem preduzeću koje je, međutim, u procesu privatizacije doživjelo ekonomski krah, pa su uposlenici ostali bez svojih radnih mjesta. Poslije toga, kako kaže, dugo vremena bila je u nedoumici čime se baviti, te se nakon nekoliko neuspješnih pokušaja pokretanja nekih poslovnih djelatnosti odlučila posvetiti proizvodnji cvijeća i već godinama je izuzetno uspješna u ovome poslu.