Početna BiH Cvijanović: Prijedor neće ugroziti koaliciju SNSD-a i DNS-a

Cvijanović: Prijedor neće ugroziti koaliciju SNSD-a i DNS-a

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povjerenje između SNSD i DNS u Prijedoru je odavno uništeno i mala je vjerovatnoća da će lokalni odbori uspjeti da nađu zajedničku reč, ali to ne znači da će koalicija između naše dvije stranke biti raskinuta, kaže u intervjuu za Srpskainfo predsjednica Republike Srpske i potpredsjednica SNSD Željka Cvijanović.

Ona ističe da ne postoji kriza u odnosima između SNSD i DNS već isključivo između njihovih odbora u Prijedoru, te da stvari treba posmatrati na taj način.

– Da li će ta kriza postati dublja ili će se razriješiti ostaje da se vidi. U suštini, naša koalicija dobro funkcioniše i sada, a i ranije. Bilo je načina da se premosti ta situacija u Prijedoru, ali, koliko vidim, ni jedna ni druga partija na lokalnom nivou nije zainteresovana za to. Mi smo rekli da će biti onako kako se dogovore partije na lokalnom nivou. Kada je u pitanju Prijedor, vrlo malo je vjerovatno da se tamo mogu stvari ublažiti i vratiti povjerenje – kazala je ona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njenim riječima, to povjerenje je uništeno prije nekog vremena.

“Recimo, SNSD nikada nije dobio priliku da učestvuje u vlasti u skladu s koalicionim dogovorom, jer DNS to nije dozvoljavao. Sjećam se da se DNS jako žalio na republičkom nivou svaki put kada bi prošlo sedam dana, a da nije realizovano neko imenovanje koje po koalicionoj raspodjeli njima pripada. A oni su tu istu stvar radili na lokalnom nivou i ta priča je ostala netaknuta”, kazala je Cvijanovićeva i dodala da s druge strane, sve što se dogovaralo u sklopu koalicije na republičkom nivou je realizovano.

“Da li se to dešavalo u onoj dinamici i onog dana kada to neko hoće, to je druga stvar. Mislim da je u Prijedoru ozbiljno poljuljano međusobno povjerenje i da tamo nije jednostavno stvari rehabilitovati. Ali, isto tako, ne mislim da će Prijedor, kao jedna tačka gdje su odnosi takvi kakvi jesu, ugroziti koaliciju koja traje jako dugo. Ta koalicija je čvrsta na republičkom nivou, ali isto tako i na nivou BiH”, kazala je Cvijanovićeva.

(BN)

ASHA prodaja vozila