Početna Prijedorski region ĆURGUZ: STANJE U KOVID BOLNICI ZABRINJAVAJUĆE

ĆURGUZ: STANJE U KOVID BOLNICI ZABRINJAVAJUĆE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanje u prijedorskoj Kovid bolnici je zabrinjavajuće. Potvrđeno je ovo nakon sjednice Štaba za vanredne situacije. Broj pacijenata je povećan, a većina njih je sa teškom kliničkom slikom.

– Trenutno je na liječenju 46 pacijenata. U toku prethodnog dana dva pacijenta su preminula. Na aparatima za mehaničku ventilaciju je trenutno  šest pacijenata. Zato, molim sugrađane da poštuju mjere i preporuke nadležnih. Zdravstveni sistem teško može ovo sve izdržati. Zdravstveni radnici sve više borave sa zaraženim pacijentima i povećava se mogućnost da se i oni zaraze – upozorio je dr Boris Ćurguz, direktor Kovid bolnice.

Komandant Štaba za vanredne situacije, Dalibor Pavlović, apeluje na građane da ozbiljno shvate situaciju u kojoj se nalazimo, te da poštuju sve propisane mjere. Istakao je i da radovi na rekonstrukciji zgrade prijedorske psihijatrije teku planiranom dinamikom, te da će i ona uskoro biti na raspolaganju pacijentima oboljelim od korone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Situaciju sa koronom pratimo svaki dan  i vodimo računa  da spriječimo rast broja oboljelih. Iz tog razloga, apelujem na građane da shvate ozbiljnost situacije. Period koji nam dolazi nije obećavajući i posebnu pažnju moramo obratiti na ponašanje samih nas, kako bi zaštitili i sebe i ljude oko nas. Apelujem da se nose maske i da se pridržavamo svih mjera, kako ne bi bili primorani da uvedemo rigoroznije mjere, a znamo šta bi to onda značilo za našu privredu – dodaje on.

Narednih dana biće izvršena dezinfekcija javnih ustanova i preduzeća. Gradski štab za vanredne situacije zasjedaće ponovo u petak, 19. marta.

KV

ASHA prodaja vozila