Početna Crna hronika Ćulum: Ponovna obdukcija potvrdila da je Dragičevićeva smrt nastupila utapanjem

Ćulum: Ponovna obdukcija potvrdila da je Dragičevićeva smrt nastupila utapanjem

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum rekao je da je ponovna obdukcija tijela tragično stradalog Davida Dragičevića potvrdila vještačenje patologa u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske Željka Karana, koji je naveo da je smrt nastupila utapanjem.

“Upoznao sam porodicu o svemu što je do sada urađeno u istrazi. Istraga koja je urađena do sada pokazuje da nema elemenata krivičnog djela”, rekao je Ćulum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je novinarima u Banjaluci izjavio da je kompletan izvještaj jutros predat tužilaštvu zajedno sa svim podacima dobijenim iz operativnih istražnih mjera i radnji, kao i vještačenja, koje su do sada urađene u istrazi. “Šta god tužilac bude naložio da se radi mi ćemo to i uraditi”, kaže Ćulum.

On je naveo da je na konferenciji za novinare u ponedjeljak, 26. marta, na kojoj su predstavljeni istražni rezultati, iznesena istina utvrđena istragom.

Ćulum je rekao da je sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganom Lukačem upoznao i američki FBI o ovom slučaju i šta je urađeno, na osnovu čega su zaključili da je policija uradila sve što je u njenoj moći.

Ćulum je dodao da će nalaz ponovne obdukcije biti dostavljen Dragičevićevoj porodici.

Prethodnu obdukciju obavio je patolog u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske Željko Karan, koji je rekao da je smrt nastupila utapanjem, ali da su od nastradalog Dragičevića uzeti uzorci krvi i urina u slučaju da dođe do dodatnih istraživanja.

Tijelo Davida Dragičevića, čiji je nestanak policiji prijavljen 18. marta, pronađeno je 24. marta na lokaciji gdje se rječica Crkvena uliva u Vrbas, u neposrednoj blizini tvrđave Kastel u Banjaluci.

Za mladićem su, uz policiju, tragali njegovi članovi porodice i brojni sugrađani.

 

Nezavisne

cera - Ćulum: Ponovna obdukcija potvrdila da je Dragičevićeva smrt nastupila utapanjem