Početna Prijedorski region ČUBRILOVIĆ U PRIJEDORU: USKORO POČETAK REALIZACIJE PROJEKTA AUTOPUTA

ČUBRILOVIĆ U PRIJEDORU: USKORO POČETAK REALIZACIJE PROJEKTA AUTOPUTA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović  danas je boravio u Prijedoru gdje je razgovarao sa gradonačelnikom Daliborom Pavlovićem.  Izgradnja autoputa Banjaluka- Prijedor i pozicija Prijedora u Republici Srpskoj bile su teme  njihovog razgovora.

Pred Prijedorom je jedna ozbiljna investicija, a to je izgradnja autoputa čija realizacija se može  očekivati u najskorije vrijeme,  nakon donošenja odgovarajućih  odluka Narodne skupštine,  najavio je Čubrilović.

– To će biti podrška ljudima iz Prijedora koji žele da ta investicija što prije uđe u svoju realizaciju kako bi firme, prije svega iz Prijedora, i građani Prijedora i svi oni koji su naslonjeni na tu dionicu autoputa  osjetili  šta to donosi i šta to znači. Riječ je o realizaciji projekta na godišnjem nivou oko 100 miliona eura  za jednu lokalnu zajednicu čiji je budžet nešto veći od 20 miliona eura.   Može samo da se pretpostavi šta bi to moglo značiti u dohotku koji dolazi i donosi u sam grad – rekao je Čubrilović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović  ocjenio je da je izgranja autoputa veoma značajna za Prijedor i Prijedorčane, jer će od toga svi imati koristi. Pavlović je dodao da je sa predsjednikom Narodne skupštine razgovarao i o pozicioniranju  Prijedora u Republici Srpskoj.

-Razgovarali smo o pozicioniranju Prijedora u RS i onome što je neophodno ovom gradu, kao i tome šta  Prijedor treba da uradi kako bi dobio određenu podršku od NS RS i Vlade RS. Imaćemo saradnju po svim pitanjima koja su od velikog značaja  za Prijedor. Ta  podrška je neupitna – rekao je Pavlović.

Čubrilović je izrazio zadovoljstvo dolaskom  nove  garniture  vlasti u Prijedoru , koju, kako je rekao, čine mladi ljudi puni energije i  želje za radom.

KV