Početna Biznis Cromex u mašine investirao 5 miliona KM, broj zaposlenih povećan za 123...

Cromex u mašine investirao 5 miliona KM, broj zaposlenih povećan za 123 posto

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cromexova investicija od 5 miliona značajna i za lokalnu zajednicu • Porast broja zaposlenih u firmi za 123%

Cromex je u protekle dvije godine u mašine investirao oko 5 miliona KM. 3,5 miliona KM investirana su u lasere za sječenje ploča i cijevi. Od talijanskog BLM-a kupljeni su laseri LT 8.10 i LC5.

1,5 milion investiran je u mašine za savijanje cijevi BLM ELECT 102 i BLM E-TURN 42. To su mašine koje s lakoćom i nevjerovatnom preciznošću savijaju okrugle i kvadratne cijevi.

Jedna mašina savija cijevi do fi 42, druga do fi 102. Obje mašine imaju najsavremeniji BLM softver VGP 3D, koji je inače jedinstven u svijetu.

cromex2 - Cromex u mašine investirao 5 miliona KM, broj zaposlenih povećan za 123 posto

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Razlog zašto smo odabrali BLM je taj što je njihova politika takva da se inovacije mjere u pogledu učinkovitosti i djelotvornosti proizvodnih procesa. Mašine se pretvaraju u izravnu i opipljivu korist. Naše investicije imaju refleksiju na lokalnu zajednicu u kojoj firma posluje. Broj zaposlenih u našem preduzeću u posljednje dvije godine je porastao za 123%.  Zaposleni stiču nova znanja tako što odlaze na obuke u BLM u Italiju. Takođe, njihovi tehničari dolaze ovamo tako da je protok informacija i znanja između nas  konstantan.

Treba napomenuti da je Cromex doo nabavkom ovih mašina postala jedina firma na Balkanu koja je u stanju da pruži kompletnu uslugu rezanja i savijanja ploča i cijevi na najefikasniji i najsavremeniji mogući način. Kao takav je već prepoznat od velikog broja ino klijenata. Radujemo se izazovima koje donosi godina koja dolazi“, rekao nam je Enes Pehlić, direktor Cromex doo.

cromex4 - Cromex u mašine investirao 5 miliona KM, broj zaposlenih povećan za 123 posto

Potrebno je napomenuti da je Cromex doo društveno odgovorna firma, koja, osim sto organizuje Eko akciju čišćenja grada, donira šadrvane za izletišta i hranilice za napuštene životinje, pomaže razne organizacije i klubove.

cera - Cromex u mašine investirao 5 miliona KM, broj zaposlenih povećan za 123 posto