Početna Prijedorski region Cromex postupa u skladu s preporukama Svjetske zdravstvene organizacije i institucija naše...

Cromex postupa u skladu s preporukama Svjetske zdravstvene organizacije i institucija naše zemlje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao odgovoran poslodavac, razmotrili smo sve potencijalne aspekte uticaja pojave virusa na zdravlјe radnika i poslovanje.

U skladu s tim, preduzeli smo određene aktivnosti u cilјu prevencije i zaštite zdravlјa naših zaposlenih, a sve u skladu sa preporukama Svjetske zdravstvene organizacije i institucija Republike Srpske odnosno  Bosne i Hercegovine.

S obzirom na boravak zaposlenih u zatvorenom prostoru i rizika za širenje infekcije u prostorima gdje se obavlјa poslovna aktivnost, pristupili smo provođenju preporučenih mjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim uputa za mjere predostrožnosti prilikom komunikacije zaposlenih i  klijenata, tokom vikenda koji je neradni za naše zaposlene, uz pojačane higijenske mjere, pristupilo se i dezinfekciji radnih prostorija.

Što se tiče uticaja cjelokupne situacije na samu proizvodnju, na vrijeme smo nabavili dovoljno materijala i proizvodnja se za sada odvija normalno.

Ipak, sve je više evropskih zemalja koje zbog širenja virusa zatvaraju svoje granice ili najavljuju nove restrikcije narednih dana. To znači da su upitne isporuke proizvedenog. Mi, ćemo u svakom slučaju, pratiti situaciju i preporuke mjerodavnih institucija i postupati u skladu sa istim.

Enes Pehlić, direktor Cromex d.o.o.

ASHA prodaja vozila