Početna BiH Crnadak imao saobraćajnu nesreću: Svi smo živi i zdravi, osim lisice

Crnadak imao saobraćajnu nesreću: Svi smo živi i zdravi, osim lisice

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak prije nekoliko dana imao je saobraćajnu nesreću na ulazu u Banjaluku, ali tom prilikom nije bilo povrijeđenih, saznaje Srpskainfo.

Prema našim informacijama, ministar Crnadak i njegova pratnja se nisu odmah zaustavili i pozvali policiju.

– Nesreća se dogodila kada je ministar inostranih poslova išao prema Banjaluci službenim automobilom, kojim je upravljao njegov vozač – pojasnio je naš sagovornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje da je vozač bio dužan prijaviti policiji da se desila nesreća kako bi mogli naplatiti nastalu štetu.

Igor Crnadak je za Srpskainfo potvrdio da se desila ova nesreća, te da, srećom, niko nije povrijeđen.

– Imali smo jednu manju nezgodu.  Udarili smo u lisicu koja nam je istrčala na put. Nije bilo nikakvih posebnih posljedica. Svi smo živi i zdravi, osim lisice – rekao je Crnadak.

Nastavili put

On je dodao da su na vozilu nastala oštećenja, ali da su uspjeli da dođu do Banjaluke.

– Kada smo stigli na ulaz u Banjaluku, tu smo se morali zaustaviti zbog  kvara na vozilu. Iscurilo je ulje, pa smo morali stati – pojasnio je Crnadak.

Prema njegovim riječima, oni su zatim pozvali policiju, koja je došla i obavila uviđaj.

Zanimljivo da o ovoj saobraćajnoj nesreći nije bila obaviještena javnost ni od strane Policijske uprave Banjaluka, kao ni od strane Ministarstva inostranih poslova BiH.

Prema saznanjima Srpskainfo, o ovoj nesreći je, osim policije, obavještena i Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH, jer je Crnadak štićena osoba.

– Prema zakonu, oni su nakon nesreće dužni obavijestiti Direkciju i policiju, a da je bilo riječ o sudaru s drugim vozilom ili strahu da je riječ o pokušaju atentata, onda bi morali obavijestiti i pripadnike SIPA – pojasnio je sagovornik Srpskainfo.

Uviđaj

U Policijskoj upravi Banjaluka rekli su da im je prijavljena ova nesreća.

– Pošto je učesnik nesreće napustio mjeste saobraćajne nezgode, nije bilo moguće obaviti uviđaj. Ako učesnik zatraži, po zakonu mu možemo izdati samo službenu zabilješku – istakli su u policiji.

Međutim, postavlja se pitanje da li su Crnadak i njegova pratnja prekršili zakon kada su napustili mjesto nesreće.

Prema Zakonu o saobraćaju, učesnik saobraćajne nezgode u kojoj je nastala materijalna šteta dužan je ostati na mjestu gdje se to desilo.

– Učesnik se može privremeno udaljiti samo radi pružanja pomoći povrijeđenim u nezgodi ili ako mu je i samom potrebna ljekarska pomoć. Zatim mora obavijestiti najbližu policijsku stanicu o saobraćajnoj nezgodi, vratiti se na mjesto nesreće i sačekati dolazak slubženog lica koje obavlja uviđaj – piše u zakonu.

U slučaju napuštanja mjesta nesreće ne može se obaviti uviđaj, pa tako nije moguće ni naplatiti štetu.

Sudar predsjednika HDZ BiH

Sredinom septembra ove godine saobraćajnu nesreću imao je i predsjednik HDZ BiH Dragan Čović.

Ova nesreća se dogodila u naselju Trn kod Širokog Brijega, kada su se sudarila dva vozila, a u jednom od vozila bio je i Čović.

Prema nezvaničnim informacijama, “audi A8”, kojim je upravljao Čovićev vozač I.M, udarilo je u vozilo “folksvagen”, koji je vozila I.V. iz Širokog Brijega. Tom prilikom I.V. je zadobila lakše tjelesne povrede.

Na teren su izašli i pripadnici PU Široki Brijeg, kako bi obavili uviđaj.

Srpska Info

ASHA prodaja vozila