Početna Prijedorski region “Čorba od kanarinca” premijerno u Pozorištu Prijedor

“Čorba od kanarinca” premijerno u Pozorištu Prijedor

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstava “Čorba od kanarinca, beogradskog Zvezdara teatra, premijerno u Pozorištu Prijedor 21.februara 2020 .godine sa početkom u 20 časova. Dan prije, 20. februara, biće izvedena u Pozorištu Jazavac Banja Luka.

Predstava je nedavno obiležila 100. izvođenje u Zvezdara teatru i gotovo uvijek je rasprodana nekoliko mjeseci unaprijed.
”Čorba od kanarinca” je urađena po tekstu čuvenog tekstopisca i režisera Miloša Radovića ( “Dnevnik mašinovođe”, “Mali svijet”, “Otvorena vrata”….) a naslovne uloge igraju Ljubomir Bandović i Mina Lazarević.


Ljubomir Bandović jedan je od najboljih i najtraženijih regionalnih glumaca današnjice a publika ga naročito pamti po rolama u “Vratiće se rode”, Lud, zbunjen, normalan”, “Vojna akademija”, “Čizmaši”, “Zaspanka za vojnike”, “Nemoj da zvocaš”, “Ubice moga oca”…..
Mina Lazarević je prvakinja Pozorišta na Terazijama i pridruženi član Zvezdara teatra. U svojoj dosadašnjoj karijeri ostvarila je više od 30 pozorišnih uloga a na malim ekranima je stekla popularnost glumeći u serijama “Porodično blago”, “Cvat lipe na balkanu” i “ Bela lađa”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutno igra glavnu žensku ulogu u novoj seriji Siniše Pavića “Junaci našeg doba” (RTS).
“Čorba od kanarinca” je dobila više nagrada na festivalima u Srbiji i Crnoj Gori od kojih posebno treba izdvojiti nagradu publike na Festivalu duodrame u Topoli, 2017.godine i nagradu za najbolju predstavu na Festivalu pobednika festivala u Rakovici, 2018.godine.Ljubomir Bandović je na oba festivala dobio nagradu za najboljeg glumca.
Predstava govori o ljubavi i braku, a žanrovski je na granici između romantične komedije i nježne melodrame.
Režiser predstave je Staša Koprivica a organizator gostovanja Venturo Banja Luka i Pozorište Prijedor.

Karte u prodaji u Pozorištu Prijedor.

ASHA prodaja vozila