Početna Prijedorski region Članovi Kondora spremni za “Marš mira”

Članovi Kondora spremni za “Marš mira”

Članovi Kluba ekstremnih sportova „Kondor“ iz Sanskog Mosta sudjeluju i ove godine na tradicionalnom „Maršu mira“ koji se svake godine organizira u znak sjećanja na genocid počinjen u Srebrenici. Polazak iz Sanskog Mosta je u četvrtak 7. jula u ranim jutarnjim satima, nakon čega će se istog dana u Nezuku pridružiti ostalim učesnicima ovog događaja. Ove godine će ispred Kluba ekstremnih sportova Kondor na Maršu mira učestvovati 24 člana.

Inače „Kondorovci“ su u proteklim godinama postali prepoznatljivi učesnici ovog memorijalnog događaja, i kažu kako su spremni za napore koje iziskuje višednevno pješačenje od Nezuka do Potočara, gdje se 11. jula ove godine održava centralni komemorativni skup i ukop žrtava.

Članovi Kluba ekstremnih sportova „Kodnor“ će se na ovaj način pridružiti grupi od nekoliko hiljada Bosanaca i Hercegovaca koji svake godine pješače do Srebrenice istim onim koridorom kojim su se preživjeli Srebreničani u julu 1995. godine probijali prema slobodnoj tuzlanskoj teritoriji.

Sudjelujući u „Maršu mira“, na ovaj način odaju počast svim žrtvama srebreničkog genocida, ali i onim Srebreničanima koji su se nadljudskim naporima, kroz brojne neprijateljske zasjede uspjeli domoći slobodne teritorije.