Početna BiH Civilima zabranjeno korištenje obilježja koja sadrže simbole Policije Republike Srpske

Civilima zabranjeno korištenje obilježja koja sadrže simbole Policije Republike Srpske

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građanima je zabranjeno korištenje vizuelnog identiteta policijske značke, legitimacije, drugog obilježja ili oznake koji sadrže elemente vizuelnog identiteta značke ili legitimacije MUP-a Srpske, saopšteno je danas iz ovog ministarstva.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske obavijesilo je danas javnost da je od sutra na snazi Uredba o dopunama Uredbe o službenoj legitimaciji i policijskoj znački koja zabranjuje fizičkom licu koje nije policijski službenik MUP-a RS posjedovanje ili korišćenje značke, legitimacije, drugog obilježja ili oznake koji sadrže elemente vizuelnog identiteta značke ili legitimacije MUP-a Srpske.

Za kršenje ove norme predviđena je novčana kazna od 1.000 do 3.000 KM, saopšteno je iz MUP-a RS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom uredbom zabranjena je neovlašćena izrada, promet, posjedovanje ili korišćenje značke, legitimacije, drugog obilježja ili oznake koji sadrže elemente vizuelnog identiteta značke ili legitimacije MUP-a Srpske.

Za kršenje navedene norme predviđena je novčana kazna za pravno lice od 2.000 do 5.000 KM, a za odgovorno lice u pravnom licu, te za preduzetnika i fizičko lice novčana kazna od 1.000 do 3.000 KM.

mondo.ba