fbpx

CIK objavio nove rezultate izbora za članove Predsjedništva

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine objavila je danas nove rezultate izbora za članove Predsjedništva Bosne i Hercegovine, a kako je potvrdio predsjednik ove institucije Branko Petrić, većih promjena u odnosu na sinoćnje rezultate – nije bilo.

Prema danas objavljenim podacima, u trci za člana Predsjedništva iz bošnjačkog naroda vodeći je Šefik Džaferović ispred Denisa Bećirovića. Željko Komšić osvojio je veći broj glasova od Dragana Čovića u trci za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda. Milorad Dodik, prema preliminarnim podacima, slavio je ispred Mladen Ivanića u borbi za člana Predsjedništva iz Republike Srpske.

”Naš sistem neprekidno radi, unose se rezultati. Od sinoćnje pres-konferencije nije bilo promjena u procentima izlaznosti. Sa zadovoljstvom mogu konstatovati da nakon sinoćnjih izbora nije bilo problema. Sada smo u prilici da saopćimo djelimične preliminarne rezutate izbora za sve nivoe za koje su održani. Kao što ste mogli u medijima vidjeti, mnogi su se proglasili pobjednikom”, rekao je predsjednik CIK-a.

U nastavku pogledajte ažurirane rezultate za članove Predsjedništva BiH uz napomenu da je iz Federacije BiH obrađeno 84,10 odsto biračkih mjesta, a u Republici Srpskoj 89.11 odsto biračkih mjesta.

(Nezavisne)

Kandidat Broj glasova %
DODIK MILORAD 313.209 53,87
IVANIĆ MLADEN 249.692 42,95
POPOVIĆ MIRJANA 9.694 1,67
KLIČKOVIĆ GOJKO 8.791 1,51
Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila