Početna Prijedorski region CIJENE SKAČU, GRAĐANI ZABRINUTI

CIJENE SKAČU, GRAĐANI ZABRINUTI

Po svemu sudeći građani će ovu godinu pamtiti po poskupljenjima osnovnih životnih namirnica i ostale robe ali i usluga. Sve je počelo poskupljenjem goriva, a ono šta su potrošači najviše osjetili je poskupljenje ulja za skoro 40 odsto i brašna za oko petnaestak procenata, potom šećera, pilećeg mesa i brojnih drugih prehrambenih proizvoda.

Trgovci ističu da je poskupljenje izazvano povećanjem cijena  sirovina na svjetskom tržištu. Kupci zabrinuti postojećim poskupljenjem, ali i najavama novog poskupljenja.

Skok cijena nije zaobišao ni zelene pijace. Proljećni mrazevi, a kasnije i suša uticali su i na cijene domaćeg voća i povrća, koje su znatno veće od lanjskih.

Talas poskupljenja neće se po svemu sudeći zaustaviti. Žitoprerađivači  najavljuju novo povećanje cijene brašna, čak za 40 posto, jer je cijena pšenice na svjetskom tržištu, naglo skočila. Nakon toga uslijediće  vjerovatno i poskupljenje hljeba i drugih pekarskih proizvoda. U Udruženju za zaštitu potrošača koje djeluje u okviru nevladine organizacije “DON” ističu da su posljednja i buduća poskupljenja  veliki udar na ionako skromni kućni budžet.

kozarski.com

ASHA prodaja vozila