MOSTAR – Policija u Mostaru uhapsili su K.S. (17) i I.S. (21), obojica iz Sarajeva, dok su M.B. (46) iz Gradiške i E.S. (18) iz Ilidže u bijegu zbog pljačke u gradu na Neretvi.

Kako navode iz Ministarstva unutrašnjih poslova HNK-a, policija u Mostaru je u nedjelju dobila prijavu od S.K. (48) da je u toku pokušaj pljačke nad njegovim puncem M.Z. (84), te da je uspio savladati jednog od pljačkaša.

Kako se dodaje u saopštenju, pljačka se odigrala u Ulici Hamida Vuka u Mostaru.

“Na lice mjesta odmah su izašli mostarski policajci koji su preuzeli zadržanu osobu, a radi se o maloljetniku K.S. (17) iz Sarajeva, dok su tri osobe pobjegle u nepoznatom pravcu. Operativnim radom i brzom intervencijom, policija je pronašla još jednu osobu i uhapsili je, a radi se o I.S. (21) iz Sarajeva koji je upravljao fordom”, navode iz policije.

Dodaju da je da su druga dva pljačkaša M.B. (46) iz Gradiške i E.S. (18) iz Ilidže pobjegli i za njima se intenzivno traga.

“Postoji sumnja da su gore navedene osobe 11. januara izvršile razbojništvo u Uliic Biščevića u Mostaru. O svemu je upoznat tužilac, a u toku su sve potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela”, navodi se u saopštenju.