Početna Prijedorski region CENTAR “SUNCE”: Spremno dočekali nastavu u novim uslovima

CENTAR “SUNCE”: Spremno dočekali nastavu u novim uslovima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prijedorskom Centru “Sunce” u kojem se školuju osnovci i srednjoškolci sa smetnjama u razvoju, spremno su dočekali školsku godinu u novim uslovima. S tim da se radi o specifičnoj kategoriji učenika, u ovoj javnoj ustanovi trude se da u najvećoj mogućoj mjeri poštuju sve preporuke nadležnih, u cilju sprečavanja širenja virusa korona.

Po riječima direktora Slađane Radaković, nastavi u novim uslovima prilagođavaju se i učenici i nastavnici, a na vrijeme su uspjeli da organizuju i prevoz učenika, s obzirom na novonastalu situaciju. – Forma razredne nastave izvodi se kod učenika sa umjerenim i težim smetnjama. Procijenili smo da je to bolji način rada i da će se učenici tom nastavnom procesu bolje prilagoditi. Školski čas traje 30 minuta – rekla je ona.

U centru se trude da ispoštuju sve preporučene mjere, osim u slučajevima gdje to nije moguće, jer je u pitanju osjetljiva kategorija učenika, ali su svakodnevno na oprezu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Mi učenika moramo pridržavati, hraniti, smirivati. Jednostavno ne možemo držati distancu. Maske ih uznemiravaju. S obzirom da ne možemo sprovoditi neke mjere onako kako bi to trebalo, mi smo zadovoljni i na oprezu smo. Uz to, naši učenici imaju dva obroka u centru, kuhinja se redovno dezinfikuje i urađeni su sanitarni nalazi učenika koji pohađaju praktičnu nastavu i kao nastavnika – dodala je Radakovićeva.

Centar “Sunce” u ovoj školskoj godini broji 90 učenika, raspoređenih u 26 odjeljenja.

kozarski.com

ASHA prodaja vozila