Početna Prijedorski region Centar “Sunce” i Udruženje “Podrži me” potpisali povelju o bratimljenju

Centar “Sunce” i Udruženje “Podrži me” potpisali povelju o bratimljenju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trogodišnja saradnja Udruženja “Podrži me” sa Kosova i Metohije i Javne ustanove Centar “Sunce” danas je i ozvaničena potpisivanjem povelje o bratimljenju. Buduća saradnja pomenutog udruženja i prijedorske Javne ustanove biće još veća, tvrde gosti i domaćini, a ići će u pravcu pomoći u radu prvog i jedinog udruženja na Kosovu koje se bavi problemima djece sa poteškoćama u razvoju.

Naša saradnja traje već tri godine , a danas ovo prijateljstvo želimo i da ozvaničimo potpisivanjem povelje o bratimljenju i da to bude kruna naše sardanje, rekla je Slađana Radaković direktor Javne ustanove Centar “Sunce” dodajući da u radu sa djecom Udruženje “Podrži me” i Centar “Sunce” imaju slične probleme, ali iskustvo u “Suncu” je izuzetno veliko i žele ga prenijeti prijateljima sa KiM.

-Mi želimo da roditelji saznaju koja su njihova prava, šta djecu sa posebnim potrebama slijeduje, na koji način mogu poboljšati njihov život kako im se ne bi sveo samo na kućni ambijent . Bez obzira na neke poteškoće koje imaju ta djeca njihov život on je jednako vrijeda i značajan da ga prožive na što bolji način- rekla je Radakovićeva ističući da je upravo ta razmjena informacija između Centra “Sunce” i Udruženja “Podrži me” neminovna i značajna kako bi i oni uspjeli ostvariti svoja prava i lakši život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivana Rakić predsjednica Udruženja “Podrži me” rekla je da je današnji čin bratimljenja nešto veliko, ali da su i protekle tri godine saradnje, bile na bratskom nivou.

-Ovom našom saradnjom od ustanove “Sunce” očekujemo upustva o radu sa djecom koja imaju poteškoće u razvoju, ali i to da i u buduće budemo braća i sestre da jedni drugima možemo izaći u susret i pomoći onoliko koliko je potrebno pošto imamo slične probleme u radu sa djecom- kazala je Rakićeva.

-Ova saradnja odvija se u sklopu velikih bratskih veza RS i Kosova. Danas su ovdje porodice sa Kosova koje tamo imaju težak život, a uz to se nose još sa svojim porodičnim teškoćama , rekao je Milorad Arlov predsjednik Odbora za pomoć Srbima sa Kosova i Metohije.

Arlov je podsjetio da je na Kosovu u izgradnji dnevni centar za 150 djece sa poteškoćama u razvoju koji gradi Republika Srpska .

-Biće to poklon Kosovu i Metohiji od strane cijele Republike Srpske, koji će biti dat na upotrebu iduće godine- naveo je on.

U znak potpisivanja povelje o bratimljenju u dvorištu Centra “Sunce” izveden je prigodan program, a gosti sutra po povratku posjetiće i Banja Luku, gdje će se, između ostalog, susresti i sa ministrom za porodicu omladinu i sport Republike Srpske Sonjom Davidović.

kozarski.com

ASHA prodaja vozila